Zittend of staand werken met een verstelbaar zit sta bureau

zit sta bureau

Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Een probleem dat hierbij vaak bij kijken komt is dat er geen sprake is van een prettige en ergonomische werkplek. Het lukt mensen vaak niet dusdanig te zitten of staan tijdens het werken dat er geen sprake is van lichaamsklachten. Het vinden van een goede en gezonde houding blijkt lastiger te zijn dat dat het lijkt. Een verstelbaar zit sta bureau kan hierbij een ideale oplossing zijn. Je hebt de mogelijkheid continu van houding te veranderen, maar wel steeds een gezonde houding aan te nemen.

Waarom een zit sta bureau?

Zit sta bureaus hebben verschillende voordelen. Om te beginnen kun je zelf kiezen wanneer je wilt zitten en wanneer je wilt staan tijdens het werken. Dit vinden veel mensen erg fijn. Daarnaast is het goed voor je lichaam om zitten en staan met enige regelmaat af te wisselen tijdens het werken. Dit is beter voor je bloedsomloop. Ook kun je wanneer je het zitten even zat bent gaan staan en wanneer je moe bent van het staan weer zitten. Je kunt het bureau eenvoudig instellen op je eigen hoogte. Met een verstelbaar zit sta bureau zet je het bureau op jouw ideale zithoogte wanneer je zittend wilt werken, maar ook weer op jouw ideale stahoogte wanneer je staand wilt werken. Ook kun je de bureaus tijdens diverse werkzaamheden gebruiken. Vaak is het ook zo dat het ene werk zittend prettiger is om te doen en het andere werk staand. Dan kun je ook zelf per taak die je moet uitvoeren je houding veranderen. Zorg bij het zitten en staan uiteraard wel dat je recht blijft zitten of staan.

Verschillende soorten zit sta bureaus

Er zijn meerdere soorten verstelbare zit sta bureaus. De ene is bijvoorbeeld van een bepaald plastic materiaal, terwijl het andere bureau van hout of metaal is. Wat voor materiaal je kiest is afhankelijk van wat je zelf fijn en prettig vindt. de poten zijn wel vrijwel altijd van metaal om op deze manier de stabiliteit te waarborgen. Het ene zit sta bureau is groter dan het andere. Het is daarom ook een aanrader om van te voren in de ruimte waar het bureau komt te kijken hoe groot je het bureau wilt hebben. Dit zodat je achteraf niet toch een wat grotere of kleinere variant had gewild. Ook zijn er varianten die inklapbaar zijn en dus groter en kleiner gemaakt kunnen worden.

Officetopper

Misschien ook interessant: