De mooiste dinerkaarsen voor bij het kerstdiner

De mooiste dinerkaarsen voor bij het kerstdiner

Op een mooi gedekte kersttafel mogen sfeervolle kaarsen natuurlijk niet ontbreken. Er bestaan kaarsen in allerlei soorten en maten. Zo heb je prachtige waxinelichtjes en stompkaarsen, maar als je echt indruk wilt maken ga je voor dinerkaarsen op je tafel. Dinerkaarsen zijn lange slanke kaarsen die de kersttafel meteen een chique uitstraling geven. Benieuwd wat de mooiste dinerkaarsen voor bij het kerstdiner zijn? Laat je inspireren door onze tips.

Sfeermaker tijdens het kerstdiner

Kaarsen zijn echte sfeermakers. Zodra er een kaars brandt op tafel ontstaat er meteen een gezellige sfeer. Zeker in de koude en donkere wintermaanden kan een kaars licht en warmte in huis brengen. Het is niet voor niets één van de populairste woonaccessoires. Vergeet tijdens het dekken van de kersttafel dus vooral de dinerkaarsen niet. Met de mooiste dinerkaarsen voor bij het kerstdiner maak je zeker indruk op je gasten.

Lange kaarsen in verschillende kleuren

Er zijn dinerkaarsen verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. Je kunt gaan voor standaard witte dinerkaarsen of juist voor een trendy kleurtje. Met een opvallende kleur maak je de dinerkaarsen een echte eyecatcher op de kersttafel. Wil je liever dat ze niet teveel opvallen zodat de aandacht gaat naar het eten en drinken? Ga dan juist voor een veilige kleur zoals wit, beige, grijs of zwart.

Dinerkaarsen op de kersttafel

De mooiste dinerkaarsen voor bij het kerstdiner zijn kaarsen die passen bij de rest van de tafelaankleding. Bij een groen tafelkleed staan groene kaarsen dan ook erg mooi en bij een rood tafelkleed is bordeauxrood een goede keuze. Je kunt ook juist voor een contrasterende kleur kiezen voor een moderne uitstraling. Of ga voor de verandering eens voor gouden of zilveren kaarsen!

Trendy dinerkaarsen

Voor de mooiste dinerkaarsen voor bij het kerstdiner kun je ook kijken naar de huidige kaarsentrends. Al enige tijd zijn gedraaide dinerkaarsen dé trend. Dit zijn kaarsen die spiraalvormig gedraaid zijn. Je kunt deze kopen of zelf maken. Een andere trend is het combineren van verschillende dinerkaarsen. Kies dan voor kaarsen in verschillende kleuren, lengtes en doorsneden en zet ze bij elkaar op tafel. Op deze manier creëer je een speels effect.

Kaarsen als woonaccessoire

Hoewel de naam anders doet vermoeden staan dinerkaarsen ook heel goed op andere plekken dan de eettafel. Je kunt ze ook op een kast, salontafel of plank zetten. Of maak ze onderdeel van een mooi kerststukje. Door de dinerkaarsen meerdere functies te geven kun je de kaarsen ook na het kerstdiner nog gebruiken. Zo geniet je er extra lang van.

Misschien ook interessant: