Lichaamskussens: jouw juiste steuntje in de rug

Lichaamskussens

Iedereen kan wel eens een steuntje in de rug gebruiken. In dit geval dan ook een ‘letterlijk’ steuntje in de rug. Het vinden van een juist lichaamskussen kan dan ook best een lastige klus zijn. Om jou te helpen de beste keuze te maken, zetten we hier een aantal goeie opties op een rijtje.

Lichaamskussens zijn er in verschillende vormen

Het kiezen van het juiste kussen is soms een opgave. Er zijn zoveel verschillende kussens. Belangrijk is om eerst vast te stellen welke functie het kussen gaat hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je last hebt van lichamelijke klachten of net uit een operatie komt. In beide gevallen vraagt je lichaam dan om wat extra ondersteuning. Een bodykussen kan dan een goede optie zijn. Bodykussens zijn er in verschillende vormen en maten. Het hangt er maar net van af welk deel van je lichaam ontspanning of juist wat extra ondersteuning nodig heeft. Zo kan een kussen in de vorm van een u kussen zorgen voor pijnvermindering in de rug tijdens het slapen. Verder zijn er ook speciale zijslaapkussens in de vorm van een zeven die een ingebouwd hoofdkussen hebben. Deze kussens zorgen voor de perfecte ondersteuning van je nek. Verder hoef je je geen zorgen te maken dat het kussen niet bij je interieur past. Lichaamskussens zijn er in vele kleuren die een leuke match zullen vormen met jouw stijl thuis.

Voordelen van een zwangerschapskussen

Ben je in verwachting? Gefeliciteerd dat is fantastisch. Maar het kan soms ook een lastige periode met zich meebrengen. Nog voordat jouw baby’tje op de wereld komt kan je al last hebben van slapeloze nachten. Zo’n mooie ronde buik brengt immers best wel wat obstakels met zich mee. Het kan tijdens een zwangerschap best lastig worden een comfortabele slaappositie te vinden die jou de beste nachtrust geeft. Een zwangerschapskussen kan een goede oplossing hiervoor bieden. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat je beter ademt als je slaapt. Door het zwangerschapskussen komt er minder druk op je borst en ribben te staan. Hierdoor bevordert het de ademhaling in de nacht.

Nu vraag je je misschien af wat je na de bevalling nog met het kussen moet doen? Nou, gooi het vooral niet weg. Na jouw zwangerschap biedt het vele voordelen voor jou en je kindje. Je lichaam heeft zich aardig ingespannen, zowel tijdens als na de bevalling. Door te blijven slapen met een kussen geef je jouw lichaam extra ondersteuning waar nodig. Dit zorg uiteindelijk voor meer ontspanning voor jou en daarmee ook voor je pasgeboren kindje.

Hopelijk ben je na het lezen iets wijzer geworden over de vele voordelen die verschillende lichaamskussen kunnen hebben op jouw leven. Kijk rustig naar alle opties die voor jou goed voelen en neem bij twijfel contact op met een specialist. Voor welk kussen je uiteindelijk zal gaan kiezen, één ding is zeker, het gaat jou zeker extra comfort en ondersteuning bieden!

Misschien ook interessant: