De voordelen van een Dimplex Sfeerhaard

Sfeerhaard

Elektrische haarden groeien aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen ervoor een elektrische haard te laten inbouwen of plaatsen een haard als losstaand object.  Dimplex sfeerhaarden zijn zonder twijfel een van de meest populaire elektrische haarden die op de markt zijn. Dit komt mede doordat Dimplex haarden voorzien zijn van slimme technologie waardoor de vlammen die door de haard worden gevormd, nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Dimplex heeft bijvoorbeeld het innovatieve Opti-myst Effect en de Optfilame technologie verwerkt in hun elektrische haarden. Deze technologieën zorgen ervoor dat de vlammen in de hout nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Het bedrijf ontwikkelt zowel gashaarden, houtkachels als elektrische haarden van zeer hoge kwaliteit. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van innovatieve technieken die in eigen huis zijn ontwikkeld.

Kenmerken van een Dimplex sfeerhaard

Dimplex streeft ernaar om op verschillende manieren de effecten die echt vuur veroorzaakt na te bootsen. Denk hierbij aan de onregelmatigheid van de vlammen en het kenmerkende geluid van knetterend vuur.  Maar ook kleine vlammetjes die ontsnappen of plotselinge uitspattingen van vlammen zijn effecten die men in Dimplex haarden kunt verwachten. Daarnaast zijn de haarden in verschillende maten en designs te verkrijgen, waardoor ze in vrijwel elk interieur passen. Om het vlammeneffect te produceren, wordt gebruikt gemaakt van zuinige LED-verlichting en de haarden worden geleverd met een handige afstandsbediening. Verder kunnen de haarden als inbouw of als losstaand element met een design omhulsel worden geplaatst.

Elektrische haard versus de traditionele open haard

Een Dimplex sfeerhaard heeft enorm veel voordelen ten opzichte van de traditionele open haard.  Er is geen schoorsteen nodig, aangezien de haard werkt op stroom en dus overal geplaatst kan worden. Men heeft geen brandstof nodig, waardoor er geen brandgevaar of koolmonoxide vergiftiging ontstaat. De haard geeft enige warmte af, maar door de ingebouwde thermostaat, zal deze de kamer niet meer verwarmen dan nodig is, iets dat bij een traditionele open haard vaak erg lastig te reguleren is.  Tot slot kun je bij het laten plaatsen van een sfeerhaard kiezen uit een enorm aantal zowel klassieke als moderne designs.

Misschien ook interessant: