Ruimte besparen in huis; 3x oplossingen

wooden stair railings

Ruimte wordt steeds schaarser en we moeten creatief zijn en nieuwe oplossingen vinden om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in huis. Of je nu in een klein appartement woont of gewoon behoefte hebt aan meer opbergruimte, in dit artikel delen we vier ruimtebesparende oplossingen die je kunt toepassen. Van het gebruik van schuifdeuren tot het benutten van de ruimte onder de trappen van Snelle Trappenwinkel. Lees verder om inspiratie op te doen zodat je elke hoek van je huis efficiënt kunt benutten. Heb je een kleine ruimte en ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan verder!

Schuifdeuren

Met schuifdeuren kun je enorm veel ruimte besparen, vooral in kleine kamers waar openslaande deuren soms enorm veel ruimte in beslag kunnen nemen. Met schuifdeuren kun je een kamer efficiënter gebruiken, maar ze zien er natuurlijk ook gewoon prachtig uit, vooral die stalen en glazen varianten. Kies bijvoorbeeld voor een schuifdeur met glazen panelen om natuurlijk licht door te laten. Zo krijg je ook een ruimtelijk gevoel. Of ga voor een schuifdeur met ingebouwde opbergruimte, ideaal om bijvoorbeeld een boekenkast of een kledingkast te verbergen.

Ruimte onder de trap benutten

De trap is natuurlijk belangrijk en je wilt dat deze er mooi uitziet en veilig is. Denk aan houten trapleuningen gemaakt door een echte vakman en antisliptreden voor de veiligheid. Toch is de ruimte onder de trap vaak een vergeten hoekje in huis. Dit kan echt een waardevolle opbergruimte worden als je het op de juiste manier benut. Je kunt bijvoorbeeld planken, lades of kasten onder de trap installeren om die vaak verloren ruimte om te toveren tot een functionele opbergplek. Met een slim ontwerp kun je bijvoorbeeld een ingebouwde boekenkast creëren of een speciale ruimte voor schoenen en jassen. Verder kun je verlichting installeren om de ruimte onder de trap goed te verlichten en optimaal te benutten. Heb je genoeg ruimte? Dan kun je er zelfs een kleine studeerruimte van maken. Wees creatief!

Entresol plaatsen

Heb je graag wat meer ruimte, maar geen plek voor een aanbouw? Denk dan eens aan een entresol. Een entresol is een verhoogd platform dat kan worden gebruikt als extra slaapruimte, een studeerkamer, een speelruimte of zelfs als opbergruimte. Je moet wel zorgen voor een stevige constructie en voldoende ondersteuning. Een professionele aannemer kan dit voor je ontwerpen en installeren. Denk bijvoorbeeld aan een entresol met een ingebouwd bureau en boekenplanken voor een thuiskantoor, of een gezellige slaapruimte met een comfortabel bed en opbergruimte eronder. En heb je nog hulp nodig bij het installeren van een trap om op die entresol te komen? Schakel dan een trappenspecialist in om een passende oplossing te vinden!

Misschien ook interessant: