Voordelen om altijd aanstekers in de keuken achter de hand te hebben

keuken

Aanstekers in de keuken zijn heel handig om achter de hand te hebben. Je kunt ze namelijk voor tal van situaties gebruiken, zowel voor activiteiten in de keuken als in en om het huis. Als je een voorraadje aanstekers in de keuken legt, dan weet je ze altijd te vinden als je er eentje nodig hebt. En door een voorraadje te hebben, weet je ook zeker dat er altijd een werkende aansteker voor handen is. Hieronder lees je over de voordelen van het hebben van aanstekers in de keuken.

Gasfornuis of -oven aanmaken

Heeft jouw huis een gasfornuis en/of een gasoven? Dan is een aansteker onmisbaar om te hebben. Je kunt aanstekers bijvoorbeeld kopen op aanstekers.nl. Hoewel moderne gasfornuizen en gasovens werken met een mechanische aansteker die is ingebouwd in het toestel, zijn er ook nog voldoende mensen die gebruik maken van een oudere variant waarbij je zelf het vlammetje bij de pit of de oven moet houden. In zo’n geval is het prettig om een aansteker in de keuken te hebben waarmee je het gasfornuis of de oven kunt aansteken.

Barbecueën

In de zomer is het gezellig om met de familie of met vrienden te barbecueën. Of je nu een barbecue hebt met houtskool of een gasbarbecue, in beide gevallen heb je vuur nodig om de barbecue aan te maken. Bij een houtskoolbarbecue moet het houtskool gaan branden en een gasbarbecue werkt alleen als je het gas aansteekt. Als je een aansteker in de keuken hebt, dan ben je goed voorbereid op het barbecueën en hoef je niet eerst in vele laatjes te gaan zoeken. 

Kaarsen en huishoudelijke klusjes

Aanstekers in de keuken bewaren is niet alleen praktisch voor koken of barbecueën, maar ook voor allerlei andere handelingen in huis. Denk bijvoorbeeld aan het aansteken van kaarsjes op tafel om het ’s avonds gezellig te maken. Daarnaast is een aansteker ook fijn om te gebruiken als je rafelende touwtjes of veter hebt. Door een vuurtje bij het uiteinde van het touwtje of de veter te houden, wordt deze dichtgeschroeid en kan het niet verder los gaan.

Misschien ook interessant: