De perfecte entree met fijne stijlvol op elkaar afgestemde materialen

entree

We weten allemaal wel hoe belangrijk het is om onze woonkamer, keuken of slaapkamer er precies zo uit te laten zien als dat we dat graag willen. In ons enthousiasme om alle verschillende kamers van ons huis aangenaam op te fleuren, vergeten we vaak het belang van alle tussenruimtes en de entree.

Ervoor zorgen dat jouw ingang van het huis er aantrekkelijk en uitnodigend uitziet, is immers essentieel om ervoor te zorgen dat alles in jouw huis harmonieus samenkomt. Oké, je brengt misschien geen uren in de gangen en de entree van jouw huis door, maar dat betekent echt niet dat deze ruimtes niet belangrijk zijn. De entreehal verstrekt immers ook de eerste indruk van je huis, dus zorg ervoor dat dit een goede indruk is!

Het uiterlijk van de entree en de gangen van jouw huis verbeteren is eenvoudiger dan jij wellicht denkt. Met deze onderstaande tips voelen deze ruimtes heel vlot niet langer meer als vergeten ruimtes van jouw huis aan.

De verlichting

Verlichting transformeert elke ruimte, vooral een ruimte waar er veelal weinig natuurlijk licht aanwezig is, zoals dit vaak het geval is bij ingangen en gangen. Het plaatsen van bijvoorbeeld een extra grote hanglamp kan soms alles zijn wat je maar nodig hebt om een gloednieuwe look te creëren.

De muren

Zelfs als je niet veel ruimte in je gang hebt om er meubels aan toe te voegen, kun je altijd nog via de muren optimaal van deze ruimte gebruikmaken. Een gedurfde verfkeuze in een felle kleur of, nog gedurfder, een opvallend behang zal jouw gangen extra doen opvallen als een eigen ruimte om flink van te genieten. Een neutrale kleurkeuze is uiteraard ook mogelijk, welke dan altijd nog met een prachtig muurkunstwerk aangevuld kan worden.

De vloer

Als je de muren onder handen neemt, moet je natuurlijk ook de vloer niet vergeten. Een droogloopmat op maat in de juiste kleur is de eenvoudigste manier om jouw entree op te vrolijken en de rest van jouw huis tegen vuil van buitenaf te beschermen, of de rest eromheen nu uit hout, tegels of tapijt bestaat.

Kies een ontwerp dat prima bij de kleuren op de muren en het eventueel gebruikte meubilair past, maar dat eventueel ook van zichzelf opvalt om zo een ruimte echt tot leven brengen.

De console tafel

Indien jij er de ruimte ervoor hebt, dan bestaat er geen beter meubel voor een gang dan een fraai ontworpen console tafel. Deze eenvoudige toevoeging transformeert jouw gang namelijk van een saaie passerende ruimte in een ruimte met een eigen uitstraling. En het is nog praktisch ook!

Een of meer spiegels

Een magische spiegel hoeft echt niet exclusief voor sprookjes te zijn. Als het op een prachtig decor aankomt, dan zijn spiegels echt wel magisch in de manier waarop ze een ruimte zowel lichter als groter dan voorheen aan kunnen laten aanvoelen. Het gebruik van spiegels voor decoratie doeleinden kan niet alleen een heel positief gevoel aan een ruimte toevoegen, maar ze zijn veelal ook erg mooi.

Kijk of je met deze tips een persoonlijke noot toe kunt voegen aan je interieur. En begin bij de voordeur met jouw keuzes.

Misschien ook interessant: