Persoonlijk interieuradvies

Persoonlijk interieuradvies

Deskundig inrichtingsadvies is nuttig wanneer het tijd is om je woning opnieuw in te richten. Het kan nooit kwaad om wat decoratietips van experts te hebben om je te begeleiden. Je hoeft geen binnenhuisarchitect in te huren om van je huis een goede, mooie en gezonde omgeving te maken.

Neem als voorbeeld de kleur van je slaapkamer

Kleur kan niet alleen een enorme invloed hebben op hoe uw huis eruit ziet, maar ook hoe het aanvoelt. Het gebruik van dit effect van kleuren is vooral belangrijk in de slaapkamer, waar rust en ontspanning de belangrijkste doelen zijn. Bepaalde tinten kunnen helpen om een kalme, gezellige sfeer te scheppen die ideaal is om ’s avonds je voeten omhoog te leggen of weg te dromen voor de nacht.

Je slaapkamer is je heiligdom, dus terwijl de rest van het huis vol kleur en patronen zit, zijn de slaapkamers wat meer gedempt en neutraal. Dat betekent niet dat je helemaal van kleur moet weglopen. De sleutel is om tinten die kalmeren te gebruiken, in plaats van kleuren die stimuleren. De nieuwste slaapkamer kleurtrends draaien allemaal rond het bereiken van die rustgevende omgeving.

Omdat een kamer klein is, hoef je nog niet te accepteren dat het er krap of rommelig uitziet. Gewapend met de juiste ideeën voor het inrichten van kleine kamers, kun je alle beschikbare ruimte benutten en er een geweldige woonplek van maken. Op zoek naar interieuradvies? Neem dan contact op met De Interieurbar!

Weinig ruimte?

Als je kleine kamer gezegend is met hoge plafonds, moet je daar gebruik van maken. Door gordijnen hoog boven een raam te hangen accentueer je de waargenomen hoogte van een kamer nog meer, waardoor deze ruimtelijker aanvoelt.

Een ander idee voor een kleine kamer met hoge plafonds is om een grotere lamp te installeren. Een grotere lamp voegt niet alleen meer licht toe aan de kamer, maar geeft ook een veel hoger idee, waardoor de kamer veel groter lijkt dan hij is.

Als je niet gezegend bent met veel verticale ruimte, zijn er enkele creatieve manieren om het plafond hoger te laten lijken dan het is. Gebruik bijvoorbeeld lagere meubels en hogere, dunnere boekenkasten om de illusie van een hoger plafond te wekken.

Maar hoe kom je aan die creatieve ideeën?

Daar kan een persoonlijk interieuradvies je bij helpen. Is het nodig om iemand met kennis van zaken en creativiteit naar je huis te laten kijken? Wat doe je bijvoorbeeld met dat tuinpad? Waar leg je de bochten? Welke soorten bomen of struiken passen bij je huis?

Persoonlijk interieuradvies hoeft niet duur te zijn, het is wel een goed idee. Een onbevangen kijk op je woning, van binnen en van buiten, kan een opluchting zijn.

Misschien ook interessant: