Waarop letten bij een steelstofzuiger kopen?

Waarop letten bij een steelstofzuiger kopen

Ben je van plan een steelstofzuiger te kopen? Dan kan je voor de meest uiteenlopende modellen kiezen. Natuurlijk wil je de krachtigste steelstofzuiger. Ook wil je dat deze draadloos is zodat je alle ruimte hebt om te bewegen. Het is fijn dat dit model lekker ligt van gewicht is. Daarnaast zit er geen zak in. Dit maakt de steelstofzuiger ook compacter. Het is wel heel fijn om op deze manier te kunnen werken. Daarnaast vind je hier wat tips voor zaken waar je op moet letten.

1. Wat moet je stofzuigen?

Het is belangrijk dat je een goed beeld hebt van wat je wilt stofzuigen. Je kan dan accessoires kiezen die hier goed bij passen. Voor een vloer heb je niet veel nodig. Ga je echter de meubels, trappen of je auto met de stofzuiger aanpakken? Dan kan je beter kijken naar wat er allemaal bij te krijgen is. Op Miele.nl kan je daar bijvoorbeeld veel wijzer over worden. Je kan zelfs het plafond en de plinten ermee aanpakken als je de juiste opties kiest.

2. De mate van gebruik

Het is ook goed om naar de mate van gebruik te kijken. Een steelstofzuiger werkt op een batterij. Daardoor is deze minder lang te gebruiken dan een normale stofzuiger. Het is altijd goed om te kijken naar de gebruiksduur. Kijk daarbij ook naar de verschillen in de standen van de steelstofzuiger. Dit kan invloed hebben op de gebruiksduur. Dit kan wel en heel groot verschil maken in het gebruiksgemak. Daarom is dit ook een belangrijk punt van aandacht.

3. De tijd om op te laden

Tot slot kijk je ook naar de tijd die nodig is om de stofzuiger op te laden. Dit kan per model verschillend zijn. Je gebruikt daarvoor het laadstation. Het is belangrijk om te weten hoeveel tijd hiervoor nodig is. Soms moet je namelijk opladen tussendoor. Anders kan je niet je hele woning stofzuigen. Hoe korter dit duurt, hoe beter dit dan natuurlijk is. Zo hoef je niet onnodig veel tijd te besteden aan wachten op je stofzuiger. De laadtijd is daarom net zo belangrijk als de gebruiksduur van de stofzuiger.

Misschien ook interessant: