3 tips waar een goed bureau aan moet voldoen

goed bureau

Een kantoorbaan wordt natuurlijk niet gezien als fysiek werk. Logisch ook, want je zit voor het grootste gedeelte van de dag. Dit betekent echter niet dat een kantoorbaan geen invloed heeft op je lichaam. Sterker nog het kan zeer grote gevolgen hebben als de kantoorinrichting niet is afgestemd op een comfortabele werkomgeving. Verkeerd zitten kan namelijk ontzettend veel invloed hebben op jouw lijf. Een goed bureau en bureaustoel zijn daarom van essentieel belang om lang zonder klachten je werk te kunnen blijven doen.

Waarom is het dan zo belangrijk

Iedereen wil zonder klachten zijn werk doen. Je wilt je gewoon fijn voelen en niet steeds bezig zijn met dat ene ding waar je last van hebt. Met een fysiek beroep kan dit je aanzienlijk hinderen. Een bouwvakker met slechte knieën gaat hier meer last van ervaren dan iemand met een kantoorbaan. Toch is er in steeds grotere mate een probleem met kantoorbanen en lichamelijke klachten.

Dit komt door een verkeerde zithouding. Dit is namelijk funest voor jouw lichaam. Wanneer jouw bureau of bureaustoel en de algehele kantoorinrichting niet goed is afgestemd op jouw behoeftes, heeft dit een aantal nadelige gevolgen. Niet voor niets lopen steeds meer mensen bij de fysio langs met nek-, schouder- en rugklachten. In de afgelopen jaren, zijn dit soort klachten explosief gestegen.

Lichamelijke klachten belemmeren je in je werk. Je bent er vaak in je hoofd continue of in ieder geval een groot gedeelte van je werktijd mee bezig. Dit is hartstikke ongemakkelijk en bovendien wil jij je gewoon op je werk kunnen richten, zonder steeds afgeleid te worden. Wanneer je een zeurend of pijn achtig gevoel hebt, gaat dit alsmaar slechter.

Wat kun je dan doen

Vaak hebben dit soort klachten ook te maken met gewoontes. Jij zult je werk nu eenmaal vooral zittend moeten doen, tenzij je misschien een zit/sta bureau ter beschikking hebt. Maar dit is er natuurlijk niet altijd. Mocht dit een optie zijn, dan is dit een uitermate goede oplossing.

Waar veelal de problemen zitten is bij de algehele zithouding. Uiteindelijk ga je onderuit zakken of zitten leunen op één schouder. Na verloop van tijd zorgt dit voor ongemak in bepaalde gebieden van je lichaam. Een goede bureaustoel is dan nodig om dit tegen te gaan. Een goede ondersteuning is cruciaal hiervoor. Zorg er daarom voor dat een goede kantoorinrichting hier altijd aan deze behoefte aansluit.

Misschien ook interessant: