Wat zijn uitvalschermen en hun voordelen?

ramen

Als het gaat om het beschermen van je huis tegen de zon, dan is een uitvalscherm hiervoor geschikt. Een uitvalscherm dat je bij Zonweringstopper.nl kunt krijgen is een vorm van zonwering waarbij het merendeel van de zonnestralen worden tegengehouden voordat ze het raamoppervlak van je woning kunnen bereiken. Er wordt een constructie gebruikt die vergelijkbaar is met een rolluik met het verschil dat er gebruik wordt gemaakt van een scherm. De constructie bestaat uit twee geleiders die aan weerszijden van het raam zijn gemonteerd. De stof schuift verticaal naar beneden tussen de geleiders. Interessant is dat sommige uitvalscherm volledig kunnen worden aangepast en verkrijgbaar zijn met verschillende soorten stoffen. Daarnaast zijn er enkele speciale uitvalscherm op zonne-energie. Deze producten zijn uitgerust met een zonnemotor die wordt aangestuurd door een batterij en zonnepaneel. Het zonnepaneel wordt aan de voorzijde van je behuizing geplaatst, zodat deze voldoende wordt blootgesteld aan zonlicht. Hiermee laadt je de batterij op en kun je het scherm bedienen. Deze optie vereist geen stopcontact of snij- en breekwerk in muren en kozijnen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van uitvalschermen?

Het gebruik van uitvalscherm heeft verschillende voordelen. Allereerst biedt deze optie uitstekende zonwerende eigenschappen. Een uitvalscherm bedekt je ramen volledig. Een ander belangrijk punt is dat een dergelijke raambekleding niet zo visueel aanwezig is als bij een rolluik en dat het zicht naar buiten behouden kan blijven. Er is geen “opgesloten gevoel”. De mogelijkheid om naar binnen te kijken is echter beperkt zodat de privacy behouden blijft.

Componeren naar je smaak

Een ander interessant voordeel van uitvalscherm is dat ze het licht filteren tegen schadelijke UV-straling en ook nog eens een decoratieve functie hebben. Wanneer je een gerenommeerd bedrijf bezoekt dat op maat gemaakte zonwering verkoopt, krijg je de mogelijkheid om stoffen te kiezen die verkrijgbaar zijn in verschillende decoratieve kleuren en gradaties van verduisterend effect. Bij elk product heb je de mogelijkheid om de schermen naar je wensen samen te stellen. Je bepaalt de afmetingen, kiest de kleuren en materialen en het bedrijf zorgt ervoor dat alles aan je wensen voldoet. Maatwerk door echte vakmensen.

Bestel eenvoudig en snel via onze webshop

Via een webshop kun je eenvoudig een bestelling plaatsen voor je zonwering. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen voor bezorging aan huis of afhalen in een showroom, maar alleen op afspraak. Interessant is dat je zelf een scherm kunt installeren, het is vrij eenvoudig om te doen. Toch is het een goed idee om een klusjesman in te huren. Zo weet je zeker dat het professioneel wordt gedaan.

Misschien ook interessant: