Hoe houd je je verhuiskosten zo laag mogelijk?

verhuiskosten

Als je onlangs een nieuwe woning hebt gekocht zul je ongetwijfeld er al achter zijn gekomen dat alles behoorlijk prijzig is. Helemaal als je voor de eerste keer een woning koopt, zul je je wellicht verbazen over de bijkomende kosten die dat weer met zich meebrengt. Daarom is het goed om je verhuiskosten zo laag mogelijk te houden, dan kun je nog een beetje compenseren voor de andere kosten. Een goedkoop verhuisbedrijf kan een oplossing zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om meer en meer zelf op te pakken. Met een grote groep vrienden en familieleden verhuizen zal in de huidige tijd wat lastig worden, maar met een beetje een creatieve geest kun je ver komen.

Een aantal tips op een rijtje

  • Je kunt bij veel verhuisbedrijven ervoor kiezen om verhuisdozen te huren. Dan betaal je in eerste instantie voor de verhuisdozen en kun je ze na de verhuizing weer inleveren. Dat kan weer net een paar tientjes schelen.
  • Neem zoveel mogelijk spullen mee vanuit je ouderlijk huis. Het is zonde om allemaal nieuwe spullen te kopen als je nog een prima bank, bed of stoelen hebt staan.
  • Kijk eens rond bij een verkoophoek via Facebook of ga eens naar de kringloop. Er zijn zoveel leuke dingen te kopen die of al gebruikt zijn of van goedkope materialen is gemaakt maar er wel ontzettend mooi uitziet. Niet alles hoeft natuurlijk nieuw en luxe te zijn.
  • Ga je met een verhuisbedrijf in zee. Kies dan voor een lokaal en goedkoop verhuisbedrijf. Als je binnen Amsterdam gaat verhuizen, dan huur je een verhuisbedrijf in Amsterdam in. Je kunt dan zelf bepalen of je ook een verhuislift wilt huren of dat je alles zelf vanuit je appartementje de trap af naar beneden gaat slepen. Een advies daarbij is om goed te kijken op welke dag je gaat verhuizen. Een verhuizing doordeweeks is vaak voordeliger dan een verhuizing in het weekend.
  • Overleg eens met de vorige bewoner of je spullen kunt overnemen of dat ze iets achter willen laten. De onderdelen van het interieur die ze niet meenemen kun je vaak voordelig overnemen en scheelt je weer in aanschafprijs.

Verhuizen tijdens een lockdown

Dat er bij een verhuizing tijdens een lockdown andere problemen naar voren komen spreekt denk ik wel voor zich. Je kunt minder mensen vragen om te helpen, maar je kunt ook niet even snel naar de bouwmarkt om daar al je spullen te halen voor je verhuizing. Het is daarom dus goed om je goed in te laten lichten over de producten die je nodig hebt, zodat je niet alles weer terug moet sturen naar een online shop. Terwijl je in de bouwmarkt wellicht sneller en makkelijker even iets kan vragen.

Misschien ook interessant: