De voordelen van gehard glas

De voordelen van gehard glas

Gehard glas wordt ook wel versterkt glas genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt gehard glas gemaakt door het te verwarmen en snel af te koelen, waardoor het erg sterk is. Gehard glas is meer dan vier keer sterker dan gewoon glas. Vanwege zijn sterkte en duurzaamheid wordt gehard glas vaak gebruikt in toepassingen waar veiligheid voorop staat. Dit type glas wordt vaak gebruikt in douchedeuren, autoruiten en andere ruimtes waar veiligheidsnormen gelden. Daarnaast kun je ook de toepassing van gehard glas vinden als balustrades, tafelbladen en vitrines. Hier is een uitleg van de verschillende voordelen van gehard glas die je moet kennen.

Sterk en breukvast

Gehard glas is vier keer sterker dan gegloeid glas. Het zal niet versplinteren wanneer het wordt geraakt met een hamer of wordt blootgesteld aan andere vormen van stootschade. Door zijn sterkte zal gehard glas minder snel breken. Zijn kracht is bestand tegen elke impact, klap, druk en sterke wind. Deze functie wordt overgenomen door een spiegel op maat. Als je een spiegel nodig hebt die niet kan breken als hij valt, overweeg dan om een ​​veiligheidsspiegel te gebruiken. Omdat gehard glas zo sterk is, wordt het vaak gebruikt in commerciële omgevingen en hoge gebouwen. Het kan dus hogere krachten weerstaan.

Krasbestendig

Een ander voordeel van gehard glas is de weerstand tegen krassen en beschadigingen. Het proces van warmte versterking maakt het oppervlak van het geharde glas moeilijker voor krassen en deuken. Als er echter krassen op het oppervlak zitten, zullen deze niet zo diep zijn als andere soorten glas. Dit komt doordat ze tijdens het temperen met luchtbellen worden gevuld en dus minder kwetsbaar zijn voor breuk. Daarom is gehard glas een geschikt materiaal voor voorruiten. Je voorruit wordt tijdens het rijden op de weg niet beschadigd door kleine stenen of kiezels.

Hittebestendig

Normaal glas kan gemakkelijk breken als het wordt blootgesteld aan hitte. Omdat gehard glas verschillende productieprocessen heeft doorlopen, is het bestand tegen hoge temperaturen. Gehard glas is bestand tegen temperaturen tot 649 graden Celsius. Bovendien is gewoon glas alleen bestand tegen temperaturen tot 260 graden Celsius). Dit betekent dat je gehard glas in ovendeuren of open haarden kunt gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verbrijzeling of barsten.

Verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en patronen

Gehard glas is er in vele uitvoeringen en patronen. Je kunt kiezen uit een breed scala aan ontwerpen, zoals mat of effen, privacy of transparant, en doorschijnend of ondoorzichtig. De verscheidenheid aan ontwerpen maakt het gemakkelijk om degene te vinden die het beste bij je smaak past. Door de vele designs wordt gehard glas vaak gebruikt in creatieve toepassingen. Je kunt bijvoorbeeld gehard glas installeren als frameloze douche deuren, commerciële deuren en scheidingswanden. Het strakke design van gehard glas kan een stijlvol effect aan je gebouw geven. Je kunt zelfs gehard glas vinden met een gegraveerd patroon. Dit mooie glas is geschikt voor je raam omdat het je huis mooier kan maken. Bovendien biedt gehard glas kristalheldere helderheid. Daarom kan het een goede optie zijn voor een vitrine en voorruit.

Misschien ook interessant: