Wat heb je aan een IP camera?

IP camera

De IP camera is in opkomst. Het is een handige draadloze beveiligingscamera die je kunt kopen bij shops zoals Somfy en Coolblue. Met behulp van een IP camera kun je je woning in de gaten houden op afstand, via bijvoorbeeld je laptop, pc of smartphone. Een beveiligingscamera ophangen heeft veel voordelen. De belangrijkste is dat je meer zicht hebt op wat er bij je woning gebeurt als jij er niet bent waardoor je je veiliger voelt en met gerust hart weg kunt gaan. Hoe werkt een IP camera en wat heb je eraan? Je leest het in deze blog,

De mogelijkheden van een IP camera

Een IP camera is makkelijk te gebruiken. Hij werkt draadloos waardoor je hem overal kunt plaatsen en hem makkelijk ergens anders heen kunt verplaatsen als dit nodig is. Als je camera op batterijen werkt, neemt hij niet de hele tijd op. Hij werkt met bewegingsdetectie, dus als er iemand voorbijloopt merkt de camera dat en maakt er een opname van. Een IP camera bedien je aan de hand van een app. Hierop kun je de beelden bekijken en analyseren. Je kunt een IP camera verbinden met je lokale wifi-netwerk, maar ook met een basisstation dat voorzien is van internet.

Wat kun je met een IP camera?

Als je de camera niet koppelt aan andere apparatuur is het perfect om je woning te bewaken. Zolang je toegang hebt tot de app die verbonden is met jouw camera en beschikt over internet, kun je de beelden overal ter wereld bekijken. Ideaal als je een vakantiehuis hebt waar je niet altijd bent maar die je wel graag in de gaten wilt houden. De camera beschikt over sensoren waarvan je de functionaliteit kunt uitbreiden, zoals bewegingsdetectie, licht of volume. De IP camera’s in de hogere prijsklasse hebben vaak meer functionaliteiten en kunnen registreren wie er voor je deur staat, zoals een potentiële inbreker of een kat.

Misschien ook interessant: