Gevelreiniging uitbesteden

Gevelreiniging uitbesteden

Jij vindt een representatief gebouw toch ook mooi? Jij vindt toch ook belangrijk dat een pand goed onderhouden is, en een gezond binnenklimaat heeft? Lees dan over gevelreiniging uitbesteden. Daarna heb jij dat pand wat jij wilt hebben, schoon en netjes, en binnen een gezonde droge lucht.

Probeer het niet zelf

Op een enkele uitzondering na is gevelreiniging een specialisme. Die ene uitzondering is bij een gevel voorzien van gevelplaten, en kunststof platen kun je door de glazenwasser schoon laten maken. Het schoonmaken gaat dan tegelijk met het ramen zemen in één moeite door. Maar bij een gemetselde gevel is gevelreiniging al een hele techniek. Vaak wordt er gekozen voor chemische reiniging onder lage druk, en niet iedereen heeft het gereedschap en de kennis om dat te doen. Mocht je het anders doen, bijvoorbeeld zelf met de hogedrukreiniger op de gevel spuiten, dan is de kans groot dat je schade maakt aan de voegen. Dan moet je alsnog een specialist laten komen voor gevelrenovatie, en zo ben je duurder uit. Kies dus direct voor gevelreiniging uitbesteden.

Waarom is reiniging belangrijk onderhoud?

Bij chemische reiniging onder lage druk worden mossen en aanslag door luchtvervuiling van de gevel verwijderd. Daarna volgt altijd het impregneren zodat er een stabiele situatie ontstaat, dus mos en aanslag zal zich niet snel opnieuw aan de gevel hechten. Zonder mos of aanslag kan een muur beter drogen, en dat is gunstig voor het klimaat in het pand. Er zijn situaties te schetsen dat chemische reiniging niet volstaat. Je moet dan denken aan een bekladding, en drastisch is gevel stralen, opnieuw voegen, en daarna impregneren. Maar dan is het geen gevelreiniging uitbesteden meer, maar een totale gevelrenovatie. Uiteraard is na gevelrenovatie het binnenklimaat beter dan voorheen.

Niet iedere gevel is hetzelfde

Monumentale panden hebben vaak een uiterst kwetsbare gevel. Vooral als dat kalkzandsteen is, dan is gevelreiniging uitbesteden echt voor een specialist. Hierom zal je voor gevelreiniging uitbesteden eerst een vertegenwoordiger van een bedrijf langs moeten laten komen zodat hij of zij de gevel kan bekijken. Vergeet dan niet om te informeren wat het kost om gelijk het dak te laten reinigen, want vaak kan dat in één moeite door, dus voor een lage prijs. Nadien zijn de goten weer goed schoon, en dat is altijd gunstig. Omdat gevels verschillend zijn, tref je online geen prijs per vierkante meter aan, bij gevelreiniging uitbesteden moet er een offerte uitgebracht worden. Stel gevelreiniging niet uit, het is belangrijk onderhoud van je pand.

Kijk voor meer informatie op Actief-Cleaningservoces.nl.

Misschien ook interessant: