De voordelen van het laten ontwerpen van een kantoor

projectinrichting

Heb je je, naast het bieden van leuk werk en een aantrekkelijk salaris, wel eens afgevraagd wat je nog meer kunt doen om ervoor te zorgen dat je werknemers met plezier naar het werk komen? Het antwoord is eenvoudig; een fijne werkomgeving. De kleding die je draagt kan de manier waarop je presteert kan veranderen, hetzelfde geldt voor je werkplek. Je kan een fijne werkomgeving creëren door middel van kantoorinrichting. Prettige kantoormeubelen dragen hier al veel aan bij, neem vooral eens een kijkje op havic-kantoormeubelen.nl.

Verhoog de productiviteit

Licht, temperatuur, geluid en meubelindeling kunnen belangrijke factoren zijn die de productiviteit van werknemers beïnvloeden. Als je kantoor al enige tijd actief is, is het een goed idee om feedback van je medewerkers te vragen. Misschien ontvang je klachten over bijvoorbeeld geluidsoverlast of een oude oncomfortabele bureaustoel. Een comfortabele kantooromgeving heeft een positief effect op de werksfeer en productiviteit. Dit positieve effect gaat verder dan enkel het verhogen van de productiviteit, de medewerkers voelen zich prettig en dit draagt vaak weer bij aan een lager ziekteverzuim.

Maak effectief gebruik van de ruimte

Ben je van plan om extra werkplekken toe te voegen, bijvoorbeeld door uitbreiding van het personeelsbestand? Verhuizen naar een andere, grotere kantoorruimte is niet de enige oplossing. Er kunnen extra plekken in de bestaande ruimte worden toegevoegd met de juiste indeling. Een professional kan je hierbij helpen. Zij zijn gespecialiseerd in projectinrichting en kunnen het meeste halen uit de beschikbare ruimte. Een goed ontworpen kantoor kan het imago en de identiteit van het bedrijf juist weergeven. Ook wordt rekening gehouden met de behoefte aan een rustige werkplek waar je je goed kan concentreren. Daarnaast zijn open ruimtes ook belangrijk voor als er samen aan een project gewerkt moet worden. Hoewel samenwerking dus belangrijk is, hebben werknemers ook ruimtes nodig waar ze alleen kunnen werken en zich zonder onderbrekingen kunnen concentreren. Een evenwichtig kantoor ontwerp biedt mogelijkheden voor zowel alleen werken als samenwerken.

Bespaar tijd en geld

Veel bedrijven zullen denken dat het inhuren van een professional ze meer geld zal kosten dan wanneer ze hun kantoor gewoon zelf opnieuw inrichten. Een professional kan echter strategische keuzes maken en hoeft niet te experimenteren met verschillende stijlen, dit kan op lange termijn namelijk veel geld kosten. Bovendien kunnen bedrijven zelf geld besparen, zij kunnen zich concentreren op hun zaken terwijl iemand anders zich richt op het inrichten van het kantoor. Uiteindelijk moet een goed kantoorontwerp niet alleen rekening houden met de functionaliteit van een bedrijf maar ook weerspiegelen waar een bedrijf voor staat. Ook is het belangrijk om je te richten op het comfort en welzijn van de medewerkers, daarmee draagt het bij aan een positieve bedrijfscultuur waar iedereen baat bij heeft en graag wil werken. Het inhuren van een professional is dus een verstandige keuze.

Misschien ook interessant: