Waarom houten jaloezieën steeds populairder worden

jaloezieën

Raambekleding is een cruciaal onderdeel van bijna elke woning. Het zorgt ervoor dat we het licht kunnen regelen in onze woning, dat het zomers niet te warm wordt, en dat we onze privacy kunnen bewaren.

Niet voor niets zijn er dus erg veel soorten raambekleding op de markt te verkrijgen. Kijk bijvoorbeeld eens op Powered Blinds en je snapt wat we bedoelen. Naast gordijnen heb je de keuze uit rolgordijnen, vouwgordijnen en houten jaloezieën. De laatstgenoemde is de laatste tijd steeds populairder geworden. Hoe kan dat? Hier geven we een paar redenen, waarom houten jaloezieën een erg populaire optie zijn.

Functionaliteit

Wellicht de meest overtuigende reden waarom mensen kiezen voor houten jaloezieen in plaats van andere soorten raambekleding is door haar functionaliteit. Een gordijn kun je eigenlijk alleen maar open of dicht doen. Je bent dus erg gelimiteerd als het gaat om licht regelen.

Met houten jaloezieen heb je dit probleem niet. Bij een houten jaloezie kun je namelijk heel erg gemakkelijk de positie van je raambekleding bepalen. Dat wil zeggen dat je zelf de lichtinval en doorkijk positie kan bepalen door de jaloezieen te verplaatsen. Dit kan handmatig, door een touwtje, maar veel moderne opties zoals die van Powered Blinds zijn ook via een elektrische afstandsbediening te regelen. Ideal !

Tijdloos karakter

We kennen het allemaal wel. Twintig jaar geleden een mooi groot gordijn voor in de slaapkamer gekocht. Was toen erg mooi en nieuw. Maar ondertussen is de kamer al weer eens aangepakt met een nieuwe laagje verf en zien de gordijnen er niet mooi meer uit.

Met de strakke houten look van jaloezieen heb je dit probleem niet. Hout is een erg neutrale materie die in elk huis erg mooi en strak staat. Daarnaast kun je verschillende kleuren kiezen, zodat je nog wat keuzemogelijkheid hebt. Wij raden een mooie traditionele houten kleur aan of juist wit. Zo gaat jouw raambekleding nooit uit de mode.

Misschien ook interessant: