Maak je achtertuin compleet met een voetbaldoel

Maak je achtertuin compleet met een voetbaldoel

Voor velen is het een moeizame bezigheid geweest als kind: het vinden van een goed doel. En dan bedoel ik natuurlijk niet een goed doel zoals de Hartstichting of KIKA, maar dan heb ik het over voetbaldoelen. Vaak werd het iets geïmproviseerds met tassen of werd er gebruik gemaakt van het fietsenhok. Mogelijk ben je inmiddels volwassen en heb je zelf kinderen. Om hen deze traumatische ervaringen te besparen, denk je misschien wel na over een voetbaldoel kopen. Je komt er dan al snel achter dat er vele soorten en maten zijn, maar welke zijn nou precies geschikt voor jou of je kinderen en belangrijker nog: welke past in jouw achtertuin? In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een voetbaldoel!

1. Omvang van het doel

Als eerste en belangrijkste overweging is er natuurlijk de omvang. Iemand die een goaltje koopt voor in zijn tuin moet immers een heel ander doel hebben dan een gemeente die voor het park in de nieuwe vinex wijk een voetbalgoal nodig heeft.

2. Verplaatsen en opbergen

Voor iemand die het voor thuis wil hebben kan het ook van belang zijn hoe het op te bergen is. Dan kan het bijvoorbeeld handig zijn om een inklapbaar voetbaldoel te nemen, welke goed in een schuurtje is op te bergen. Of misschien is het van belang dat er wieltjes onder zitten zodat deze makkelijk te verplaatsen is op bijvoorbeeld een schoolplein.

3. Materiaalsoort

Verder is het materiaal niet onbelangrijk. Voor de gemeente die een park wil inrichten, zal het belangrijk zijn dat het een stevig materiaal is, dat niet makkelijk kapot gemaakt kan worden door eventuele vandalen en wat ook goed bestand is tegen het weer. Hier kan dus roestvrijstaal een uitstekende optie zijn. Voor Henk en Ingrid die graag een goaltje voor hun zoon willen zal aluminium misschien beter werken, vanwege de lichtheid en daarmee ook grote handzaamheid dat dit materiaal met zich meebrengt. Kortom, denk goed na wat je behoeftes zijn voor de goal dat je koopt.

Misschien ook interessant: