De warme dagen komen er weer aan!

warme dagen

Het is bijna de tijd waar veel mensen het hele jaar naar uitkijken, de zomer! De zomer komt er weer aan en dat betekent ook automatisch warmere dagen. Heerlijk in het zwembad afkoelen, maar in huis nog steeds snik heet. De beste oplossing om ook je huis koel te houden is een airco. Hoe dit precies werkt en waar je deze het best kunt aanschaffen lees je in deze tekst.

Wat doet een airco?

Een airco is ervoor gemaakt om de lucht in de ruimte te koelen. Ook kan een airco de lucht ontvochtigen en filteren. Deze factoren samen zorgen voor een fijn binnenklimaat. De werking van een airco om de lucht te ontvochtigen werkt doordat de warme lucht wordt onttrokken en er koele lucht naar binnen wordt geblazen.

Wanneer moet ik een airco aanschaffen?

Je vraagt je dan ook vast wel af wanneer het aan te raden is om een airco aan te schaffen. Het beste is om een airco aan te schaffen als het simpelweg niet is uit te houden in je kamer/ruimte met een ventilator in de zomermaanden. Een airco is dan ook wel een luxe in Nederland maar kan enorm fijn zijn met de warme dagen. Een airco unit koop je dan ook voordelig en betrouwbaar bij de aircogarant.  Het is ook erg slim om een airco in de wintermaanden aan te schaffen. Dit kan je een hoop geld besparen omdat in deze periode vaak veel mooie dealtjes online staan.

Soorten airco

Er zijn veel verschillende soorten airco’s op de markt. De twee bekendste airco’s zijn de split airco of ook wel een inverter airco genoemd en de mobiele airco. De split airco is geïnstalleerd en zit vast in de muur. Een mobiele airco kan ook erg efficiënt zijn. Zoals de naam al zegt is deze airco mobiel en staat die dus op wieltjes. Hierdoor kun je de airco in elke ruimte zetten naar keuze. Wel is het zo dat een mobiele airco in de meeste gevallen niet zo koud kan koelen als een wand airco en is het nadeel dat een mobiele airco een afvoer moet hebben naar buiten.

Wat kost een airco?

De prijs van een airco varieert een beetje en is afhankelijk van het type en merk van de airco. De prijs voor het kopen en installeren van een split airco begint bij €1600 en kan oplopen tot €3500.

Misschien ook interessant: