Denk ook aan de ouderen

Denk ook aan de ouderen

Houd jij de strenge maatregelen als gevolg van de Corona uitbraak in 2019 nog vol? Ondanks het feit dat deze moeilijke periode voor niemand makkelijk is, is het toch belangrijk om er even bij stil te staan dat de ouderen in onze samenleving het hoogstwaarschijnlijk nog moeilijker hebben dan wij. Door social distancing zitten vooral zij al maanden alleen thuis. Maak met een klein gebaar duidelijk dat je aan hen denkt. Dit kan je op verschillende manieren doen, deze manieren zal ik hieronder uitleggen.

Stuur een persoonlijk kaartje

Een zelfgeschreven kaartje sturen naar eenzame ouderen doet het altijd goed. Dit is een mooie manier om aan hen te laten weten dat je aan ze denkt en dat erg veel respect hebt voor wat zij moeten doorstaan. Ze zullen zich weer een stukje minder eenzaam voelen. Het is extra leuk als je er een chocolaatje of bloemetje bij stuurt. Een kleine moeite met grote gevolgen.

Geef een cadeautje

Zowel het geven als het ontvangen van een cadeautje activeert het geluk hormoon serotonine in je lichaam. Stuur ouderen een leuke verrassing en profiteer van het geluksgevoel dat hierdoor ontstaan. Een mooie win-win situatie dus! Wees creatief bij het uitzoeken van een cadeautje.

Ouderen zijn vaker alleen en krijgen hierdoor minder hulp van andere mensen bij dagelijkse bezigheden. Zo krijgen zij helaas minder vaak hulp bij het douchen. Geef daarom bijvoorbeeld als cadeau een full body dryer, antislip mat of een douchekruk. Daar zullen zij de rest van deze pandemie zeker blij mee zijn.

Kortom, door de wereldwijde Corona Crisis heeft de overheid strenge maatregelen genomen. Social distance is hier één van de gevolgen van. Vooral ouderen hebben het momenteel erg zwaar. Verras hen daarom met een kaartje of een cadeautje. Zoek online vooral naar hulpmiddelen voor ouderen. Zij kunnen dat in deze tijd erg goed gebruiken! Draag ook je steentje bij aan een stukje minder eenzaamheid.

Misschien ook interessant: