Verwarming van de vloer met vloerverwarming in Amersfoort

vloer met vloerverwarming

Verwarming van de vloer is echt iets van deze tijd en biedt ook echt voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld verwarming door middel van radiatoren. Naast het feit dat vloerverwarming luxe en comfortabel is, zorgt deze er ook voor dat de lucht maar weinig circuleert en daardoor kunnen de ruimtes in uw woning heel gelijkmatig verwarmd worden. Een warme vloer voelt ook heerlijk aan en zorgt ervoor dat u nooit meer koude voeten hoeft te hebben, wat wilt u nog meer. Vloerverwarming is overigens niet alleen geschikt voor bij u in de woonkamer, maar is ook geschikt om in het hele huis te leggen. Wacht niet langer en ga vandaag nog vloerverwarming in Amersfoort aanleggen.

Werking van de vloerverwarming in nieuwbouwwoningen in Amersfoort

De warmte komt natuurlijk vanuit de vloer naar boven toe. Hierdoor kunt u in principe ook energie besparen, want ook al zet u de thermostaat een tikje lager dan normaal (1 of 2 graden), dan houdt u dezelfde behaaglijke temperatuur dan u gewend was bij bijvoorbeeld de centrale verwarming in een vroegere situatie. U zult verbaasd staan over de energiebesparing die dit kan opleveren; 25 % besparing ten opzichte van de vroegere situatie behoort zeker tot de mogelijkheden. Uw vloer verwarming zit mooi verscholen onder de grond. Het zal netjes en opgeruimd staan in uw woning. Een mogelijkheid is door middel van een bedieningspaneel met zoneregeling elk vertrek van uw woning anders af te stellen qua temperatuur. Veel mensen denken nog steeds dat vloerverwarming bedoeld is als bijverwarming, maar dit is niet zo. Als hoofdverwarming is de vloer verwarming prima in staat uw woning te verwarmen. Als het bedoeld is als hoofdverwarming, dan liggen de buizen 10 centimeter van elkaar onder de vloer. Wilt u vloerverwarming als bijverwarming, dan liggen de buizen 15 centimeter van elkaar onder de vloer. Lees hier meer over verwarmingsinstallatie in Amersfoort.

Twee soorten verwarming voor de vloer

In de praktijk zijn er twee soorten vloerverwarming die in Amersfoort worden toegepast, namelijk:

  • Elektrische vloerverwarming
  • Traditionele vloerverwarming

Aanleg van verwarming voor de vloer

Vloerverwarming is ideaal, want u kunt radiatoren weglaten en zo meer vrije ruimte creëren voor uw meubels en dergelijke. De traditionele vloerverwarming wordt gewoon aangesloten op uw al dan niet bestaande cv. Elektrische vloerverwarming is vanzelfsprekend elektrisch en is eigenlijk bedoeld voor de wat kleinere ruimtes in uw woning.

Tips voor het kiezen van de juiste verwarmingsmethode

Als u bang bent voor hoogteverlies in uw kamer, dan wordt in de regel gekozen voor het infrezen in de vloer. Bij deze optie geldt wel een minimale dikte van de vloer van 3 centimeter. Bovendien moet men oppassen niet de waterleiding, gasleiding of verwarmingsleidingen te raken in de vloer, maar hier bestaat speciaal meetapparatuur voor. Over het algemeen kiest men ervoor om in de gemeente Amersfoort de verwarmingsbuizen in een slakkenhuispatroon te leggen in de vloer. Hierdoor verkleint men de kans op het gaan scheuren. Men hoeft bij het aanleggen van de vloerverwarming ook niet bang te zijn voor stof en afvalresten die vrijkomen bij het infrezen, want in de regel worden er door 2 krachtige stofzuigers wel 99% afgezogen. Een andere optie is de draadstaalnetten, noppenplaten of geïsoleerde platen op de vloer te leggen.

Conclusie & Bron: het verwarmen van je woning is extra duurzaam wanneer je kiest voor innovatieve watergedragen systemen in de vloer. Specialisten en loodgietsers van het platform www.vloerverwarmingsinstallatie.nl kunnen je hierover verder adviseren.

Misschien ook interessant: