Een dakscan voor zonnepanelen

dakscan voor zonnepanelen

Zonnepanelen zien we in Nederland op steeds meer huizen geplaatst worden en ook in grote weilanden staan hele velden vol met de zonnepanelen. Het is namelijk een hele duurzame manier van leven. Wat is er nou precies goed aan de panelen en wat houd het precies in om een dakscan voor zonnepanelen uit te voeren?

Wat zijn zonnepanelen en waar zijn ze goed voor?

Zonnepanelen zijn een vrij nieuwe vorm van energie opwekken. Door middel van de panelen kun je namelijk op een duurzame manier energie opwekken. Dat komt omdat de panelen dus gebruik maken van de zon en laat deze nou elke dag aanwezig zijn. Hierdoor wek je dus energie bij de woning op zonder dat hier andere methoden voor gebruikt moeten worden. Andere methoden zijn vaak een stuk minder duurzaam. Je kunt hierbij denken aan energiecentrales of kolencentrales.

Deze hebben een veel minder goede effecten op de aarde en worden daarvoor veel minder aangeraden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het een hoop geld in de maand kan schelen wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen. De panelen hoeven maar een keer aangeschaft te worden om vervolgens de maandelijkse kosten flink naar beneden te halen. Dat komt door het feit dat er geen energiebelasting betaald hoeft te worden. Belangrijk is om hiervoor een dakscan uit te laten voeren.

Energiebelasting wordt opgelegd aan mensen die energie afnemen van een energieleverancier. Wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen, maak je nog steeds gebruik van een energieleverancier, maar valt de belasting weg. Dit kan aanzienlijk schelen in de maandelijkse kosten en is dan ook altijd een goed idee voor mensen die zowel beter willen zijn voor het klimaat als kosten willen besparen. Toch is het niet voor iedereen goedkoper omdat de panelen vrij duur in de aanschaf zijn, vandaar dat steeds meer mensen besluiten om zonnepanelen te huren in plaats van te kopen. Alleen hoe weet je zeker dat zonnepanelen ook daadwerkelijk geschikt zijn voor jouw dak. Dit gebeurt met behulp van een dakscan.

Een dakscan voor zonnepanelen

Door het maken van een dakscan voor zonnepanelen zet je een belangrijke stap. Een dakscan is een test die uitgevoerd wordt uitgevoerd om te kijken in hoeverre een dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen. Dit begint door een formulier in te vullen met daarin de algemene gegevens van jouw dak en huis. Met behulp van deze informatie wordt door experts berekent in hoeverre jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Daarbij krijg je op basis van de dakscan voor zonnepanelen een goed beeld van hoeveel zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden. Op die manier weet je dus een juiste afweging te maken wanneer je aan het nadenken bent over het nemen van de panelen om verschillende redenen. Mocht je dus overwegen om zonnepanelen te huren of kopen? Dan is het uitvoeren van een dakscan voor zonnepanelen de volgende belangrijke stap om te maken.

Misschien ook interessant: