Hoeveel kun je besparen met een waterbesparende douchekop?

waterbesparende douchekop

De energieprijzen stijgen de pan uit. Om de kosten te drukken en ons milieu te sparen, telt iedere besparing mee. Neem nu de waterbesparende douchekop als voorbeeld. Veel huishoudens in ons land hebben er inmiddels een geïnstalleerd. Veel mensen denken echter dat je hier niet veel mee kunt besparen. Voor hen is dit artikel nu precies bedoeld. Je bespaart er namelijk meer mee dan je in eerste instantie zou denken.

Een waterbesparende douchekop bespaart op water en gas

In de afgelopen decennia is de regendouche enorm in opkomst gekomen. Toegeven, het geeft een enorm gevoel van luxe en comfort. De regendouche verbruikt echter ook een enorme hoeveel water en energie. Je kunt hiervoor in de plaats veel beter een waterbesparende douchekop installeren.

Wist je dat ruim 25 procent van jouw energieverbruik op gaat om het water voor de keuken en badkamer te verwarmen? Het is heel eenvoudig om hierop te besparen door een waterbesparende douchekop te gaan gebruiken.

Hiermee kun je op jaarbasis tot wel 100 Euro op de energiekosten besparen. Als je graag lang onder de douche staat of een regendouche hebt, dan loopt dit nog verder op. Als vanzelfsprekend bespaar je ook op het waterverbruik. In Euro’s is dit misschien niet de grootste besparing. We moeten echter zuinig met ons water omgaan. En daar draagt een waterbesparende douchekop, die je voor nog geen 50 Euro kunt aanschaffen, zeker aan bij.

Hoe werkt een waterbesparende douchekop?

Maar hoe werkt een waterbesparende douchekop dan? Is hij dan net zo comfortabel? De werking is heel eenvoudig. Hij laat maximaal 7,2 liter water per minuut door. Doordat er lucht aan het water wordt toegevoegd, heb je toch gewoon een krachtige waterstraal. Je merkt er dus niets van dat je water bespaart, alleen in je portemonnee.

Tips

Tot slot hebben we nog enkele extra bespaartips voor je.

  • Heb je nog geen thermostaatkraan, dan is dit ook een goede investering. Het douchewater wordt namelijk veel sneller warm, waardoor je op jaarbasis zo’n 1.000 liter water bespaart.
  • Douche iets minder vaak en maximaal 5 minuten. Hiermee bespaar je op jaarbasis veel water en energie. Wil je liever in bad, bedenk dan dat die ongeveer drie keer zoveel water en energie kost dan wanneer je onder een douche met een waterbesparende douchekop springt.
  • Wil je nog meer besparen, laat dan een zonneboiler installeren, waarmee je bijna de helft van de benodigde energie voor warm water bespaart.

Tip: Bespaarbazaar.nl

Misschien ook interessant: