Een stijlvolle vloer met een betonlook

Een stijlvolle vloer met een betonlook

Als je van plan bent om bij de inrichting van je woning een industriële look te gebruiken, dan kom je al snel op het punt uit dat een betonnen vloer een prima aanvulling is. Een betonnen vloer kan handig zijn in je schuur of garage, maar om dit toe te passen in je woonkamer of je woonkeuken vraagt heel veel handigheid. Een goed alternatief is een betonlook vloer. Hiermee heb je het gemak van een bewerkte vloer maar de uitstraling van een betonnen vloer.

Gietvloer

Een mooie manier om een vloer te krijgen die egaal is en die mee kan bewegen en waarbij je ook de warmte kan voelen van een vloerverwarming is een gietvloer. Een gietvloer is een vloer die bestaat uit meerdere lagen maar uiteindelijk naadloos opgeleverd wordt. Door de techniek en de samenstelling kan je elke gewenste kleur krijgen die je wil hebben voor je interieur. Dus een betonlook gietvloer behoort absoluut tot deze mogelijkheden.

Voordelen gietvloer

Er zijn een aantal voordelen waarom je kan kiezen voor een gietvloer. De eerste is dat ondanks dat er een aantal lagen zijn, de vloer toch een bepaalde flexibiliteit houdt. Omdat deze vloer dunner is dan een andere vloer is het een uitkomst als het gaat over de warmte van de vloerverwarming. Het derde voordeel is doordat je een naadloze vloer hebt, je veel eenvoudiger de vloer kan schoonhouden. Dat gecombineerd met de uitstraling die je zoekt maakt het een aanwinst voor elke woning.

Zelf doen of uitbesteden?

Bij het inrichten van een kamer of een woning komen er allerlei kosten naar boven die op het totale budget drukken. Een keuze die je dan snel kan maken is om zoveel mogelijk werk zelf te doen en zo min mogelijk werk uit te besteden. Natuurlijk kan je ook op het gebied van de vloer kijken of je het zelf kan doen maar het specialisme wat nodig is om dit werk te kunnen en daarmee die uitstraling te krijgen die je vooraf in je gedachten had ook te krijgen, laat eigenlijk zien dat het uitbesteden van dit werk vaak voor een betere kwaliteit zorgt.

Misschien ook interessant: