De beste eetkamerstoelen kies je zo!

eetkamerstoelen

Het kiezen van de juiste eetkamerstoelen is niet gemakkelijk, ze moeten immers perfect bij je interieur passen en je wilt er lang plezier van hebben. Van tijdloze groene eetkamerstoelen tot klassieke houten stoelen, dit zijn vier dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen.

Hoogte

Jouw stoel moet aansluiten op je eettafel en op jouw eigen lengte. Daarom is de hoogte van een stoel erg belangrijk. De meeste eetkamerstoelen zijn tussen de 43 en 46 cm hoog, een ideale hoogte voor de gemiddelde Nederlander, namelijk 175 cm. Om comfortabel aan tafel te kunnen zitten, moet er minimaal 20 centimeter zitten tussen de onderkant van het tafelblad en de zitting van de stoel.

Materiaal

Het materiaal van je stoel is van grote invloed op het gebruiksgemak en op de sfeer in de eetkamer. Een stoel met bekleding is heel stijlvol, maar niet heel handig als je met kinderen woont. In dat geval kun je beter kiezen voor een houten stoel of een stoel van kunststof (nog makkelijker schoon te krijgen).  Wil je wel graag een bekleding op je stoel, maar ben je bang voor vlekken? Een leren stoel is een goede middenweg. Vlekken zijn hier makkelijker uit te krijgen dan uit andere stoffen bekleding. Metalen stoelen lenen zich uitstekend voor een wat meer industrieel ingerichte eetkamer. Wel is een dergelijke stoel zonder bekleding erg oncomfortabel. Op https://www.shopx.nl/ vind je een heleboel verschillende stoelen van allerlei materialen.

Hoe zit het?

Een stoel moet natuurlijk lekker zitten. Test dit daarom uit in de showroom. Zeker als je vaak last hebt van je rug of nek is een fijne stoel ontzettend belangrijk. Ondersteunt de rugleuning jouw rug bijvoorbeeld op een voor jou prettige manier? Kun je makkelijk met je voeten bij de grond? Denk ook na of je wel of geen armleuningen aan je stoel wilt. Armleuningen kunnen comfortabel zijn, maar wel erg onhandig met het aanschuiven van je stoel. Zeker als je met meerdere mensen aan een tafel zit.

Passend bij je interieur

Tot slot wil je natuurlijk dat je stoelen mooi bij het interieur passen. Houdt daarom rekening met het kleurenschema van de ruimte en het materiaal van de andere meubels, zoals de tafel. Wat voor sfeer wil je dat jouw eetkamer uitstraalt? Bedenk het goed en sla dan je slag bij een online meubelzaak!

Misschien ook interessant: