Je huis warm en behaaglijk maken met isolatie: dit zijn de mogelijkheden

isolatie

Een huis waar kou en tocht doorheen komt is niet prettig. Ook met de stijgende kosten die het verwarmen van een huis met zich meebrengt, is het goed om na te denken over manieren om de warmte in de woning effectief te behouden. Isolatie is daar een goede oplossing voor. Isolatie maakt een huis comfortabel, en zorgt tegelijkertijd dat je enorm kunt besparen op de energiekosten. Een goed geïsoleerde woning stijgt daarnaast ook in waarde. Welke mogelijkheden zijn er om je huis te isoleren? Lees het hier!

Zolderisolatie

De zolder is een plek waar de kou, zonder de juiste maatregelen, makkelijk binnen kan komen. Vooral als de zolder gebruikt wordt als woon-of werkplek is het belangrijk dat de temperatuur constant blijft. Verwarm je huis met zolderisolatie om energiezuiniger te zijn en het wooncomfort te verhogen. Wat de beste manier van isoleren is, is geheel afhankelijk van jouw situatie of wensen. Soms is het al voldoende om HR++ glas te plaatsen. Zijn er meer maatregelen nodig, is het mogelijk om het dak van de zolder te isoleren. Dat kan aan de binnen- of buitenkant van het dak. Per situatie zal gekeken worden welk materiaal de hoogst haalbare isolatiewaarde heeft. Dat kunnen isolatieplaten zijn, maar ook isovlas of glaswoldekens. Schuine daken kunnen makkelijk aan de binnenzijde geïsoleerd worden. Het voordeel daarvan is dat het mooi afgewerkt kan worden voor een mooie aanblik.

Vloerisolatie

Als de kou vanuit de grond doordringt, krijg je last van koude voeten. Door de vloer te isoleren, wordt de vloer automatisch een aantal graden warmer. Hoe de vloer het beste geïsoleerd kan worden, is afhankelijk van de oppervlakte van de vloer, het type vloerbedekking en bijkomende omstandigheden als de aanwezigheid van vloerverwarming. Kijk op www.solease.nl om een afspraak te maken met een expert, die een goede inschatting kan maken van de beste isolatie voor jouw woning. Want een mogelijkheid is er altijd, ook bij een bestaande vloer. Via de kruipruimte of met behulp van isolatieparels, kan PUR-schuim in vloeibare vorm worden aangebracht. Op die manier vormt het materiaal zich automatisch naadloos naar de ondergrond.

Spouwmuurisolatie

Een andere manier om de woning zeer efficiënt te isoleren is spouwmuurisolatie. Vooral voor oudere woningen is dit een goede oplossing. Door spouwmuurisolatie wordt het warmteverlies in huis aanzienlijk verminderd. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, de zogenaamde spouw, geïsoleerd met isolatiemateriaal als PUR-schuim, steenwol, glaswol of isolatieparels. Dit zorgt in een handomdraai voor een thermische isolatie van de woning, waarbij tochtplekken en kieren tot het verleden behoren. Een bijkomend voordeel van spouwmuurisolatie is dat de steenwol ook geluidstrillingen van buiten absorbeert, waardoor je meteen minder last hebt van geluiden van buitenaf.  Wat je woonsituatie ook is, er zijn altijd mogelijkheden om jouw woning te isoleren. Maak vandaag nog een afspraak met een adviseur om te kijken welke isolatiemethode voor jouw woning de beste optie is!

Misschien ook interessant: