Hoeveel hypotheek kan ik eigenlijk krijgen?

hypotheek

Wie een hypotheek afsluit wil eerst weten hoeveel hypotheek te krijgen valt. Een vraag die iedereen zich afvraagt is “Hoeveel is mijn maximale hypotheek?“ Het antwoord op deze vraag kunt u vinden op het internet waarbij u een prognose krijgt van hoeveel u kunt lenen. Helaas zijn deze hypotheek rekenprogramma’s soms niet waarheidsgetrouw. Bereken hypotheek bedragen via het internet of via de adviseur.

Het berekenen van de maximale hypotheek kunt u zelf doen maar een adviseur kan het veel beter uitrekenen, afgestemd op uw persoonlijke financiële situatie. Aan de hand van u en uw partners verdiensten kunt u de maximale leensom voor de aankoop van een woning laten berekenen. De adviseur kan uw financiële mogelijkheden in kaart brengen zodat er een scherp overzicht is van uw mogelijkheden met betrekking tot bijvoorbeeld de annuïteitenhypotheek of de lineaire hypotheek.

Hypotheekadviseur

Bereken de maximale hypotheek zodat u weet hoeveel u lenen voor een hypotheek. Vul uw gegevens in hoeveel u verdient, wat uw kosten zijn per maand en de maximale hypotheek wordt voor u uitgerekend.

Wanneer u samen met de adviseur gaat kijken naar wat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen dan is het beter om niet uit te gaan van uw variabele inkomen. Aangezien het variabel is kunt u problemen krijgen met de maandelijkse betaling wanneer u in een periode minder verdient. Als u goed om weet te gaan met de schommelingen in inkomen hoeft dit echter niet altijd een probleem te zijn.

Als u door middel van spaargeld een bedrag hebt opgebouwd dan kunt u dit terug laten komen in de berekening van de hypotheek, naast het vaste inkomen. Wanneer u de beschikking heeft over spaargeld dan kunt u dit aanwenden voor de aanschaf van het huis. Wanneer u een hypotheek leent, en u bent nog jong, dan zijn de lasten van een hypotheek meestal lastig te veroorloven. Uw ouders kunnen u helpen met de financiering.

Hypotheekofferte

Nadat u alles hebt besproken zal de adviseur een passende offerte samenstellen. Als u zoveel mogelijk wilt lenen als mogelijk is dan wordt de vraag “Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?“ beantwoord in het voorstel. Het is mogelijk meerdere voorstellen aan te vragen bij verschillende hypotheekaanbieders. Dit is gratis en vrijblijvend, lees er alles over in ons blog. Op deze manier kunt u de voorstellen naast elkaar leggen. Daar kunt u kiezen uit de hypotheek met de meest passende maandlasten.

Maandlasten hypotheek

Als u een huis wilt kopen dan wilt u natuurlijk weten of u het huis ook kunt betalen. U wilt de woning kopen met een hypotheek. Daar zitten kosten aan verbonden. Het is belangrijk dat u de hypotheek kunt betalen en kunt voldoen aan de maandlasten van de hypotheek. Het gaat er dan ook niet om dat u een zo hoog mogelijke hypotheek wilt hebben maar wat u daadwerkelijk kunt missen iedere maand. Een te hoge hypotheek kan voor problemen zorgen als uw situatie wijzigt in de toekomst.

Bruto hypotheek maandlasten

Bij het berekenen van de maandlasten van de hypotheek moet u het verschil weten tussen de bruto en netto maandlasten van de hypotheek. De bruto hypotheeklast is het bedrag dat u kwijt bent zonder de fiscale voordelen. Dit is de rente van de hypotheek, de aflossing op de hypotheekschuld en een eventuele premie voor een verzekering.

Netto hypotheek maandlasten

De netto maandlasten bij een hypotheek zijn minder dan de bruto maandlasten. Het verschil ligt in de fiscale aftrek. Als u een hypotheek afsluit dan kunt u dertig jaar gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. De rente die u over de hypotheekschuld betaald is fiscaal aftrekbaar. U kunt dit van uw belastbaar inkomen aftrekken. Het belastbaar inkomen is het deel van uw inkomen waarover u inkomstenbelasting moet betalen. De netto maandlasten zijn de bruto maandlasten minus de belastingteruggave.

Misschien ook interessant: