Voordelen van een houten trap

Voordelen houten trap

In verschillende situaties kan de keuze voor een houten trap interessante voordelen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de zoektocht naar een geschikte trap voor het gebruik van een hoogslaper. De houten steektrap kan in een scherpe hoek tegen de hoogslaper worden geplaatst, om zo niet onnodig veel ruimte te verliezen. Er zijn echter meer redenen om een steektrap of een ander type houten trap te overwegen. In dit artikel vind je een aantal belangrijke voordelen.

#1: een houten trap is heel bewerkelijk

Een van de voordelen van een houten trap, is het feit dat deze heel bewerkelijk is. Het maakt dat je een trap in iedere gewenste kleur af kunt lakken, om deze naadloos aan te laten sluiten bij de rest van je interieur. Ook wanneer de trap beschadigd raakt, kun je deze eenvoudig herstellen.

#2: een houten trap kun je zelf in elkaar zetten

Je kunt een houten trap niet alleen aflakken en bewerken bij een lichte schade. Ook zet je de trap eenvoudig zelf in elkaar! Dit geldt in het bijzonder voor de houten trappen die als bouwpakket verkocht worden. Denk aan een steektrap bouwpakket. Zaag de trap zelf op maat, zet deze in elkaar en monteer de trap aan de wand of bijvoorbeeld vloer. Het is verstandig een trap altijd met iemand anders in elkaar te zetten.

#3: houten trappen zijn er in diverse soorten

Een derde voordeel van een houten trap is het feit, dat deze in diverse soorten worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een steektrap. Ook een houten molenaarstrap en bijvoorbeeld een houten vlizotrap zijn interessante opties voor in huis. Een vlizotrap wordt veel gebruikt als zoldertrap. Het voordeel van dit model trap is dat deze trap weinig ruimte in beslag neemt, daar deze in het plafond gemonteerd kan worden.

Overtuigd om te kiezen voor een houten trap in huis? Bij Houtcompleet.nl heb je ruime keuze uit verschillende trapsoorten. Zo is er voor elke ruimte in huis wel een passende trap te vinden.

Misschien ook interessant: