Meer thuiswerken? Met deze tips maak jij een inspirerende en motiverende thuiswerkplek

thuiswerken

Door Corona komen steeds meer mensen thuis te zitten. Gelukkig kunnen de meeste banen vanuit huis gewoon worden doorgezet. Vooral kantoorbanen zijn makkelijk vanuit het kantoor naar een werkplek van jou thuis te verplaatsen. Ga je meer thuiswerken en ben je op zoek naar tips waarmee je een ergonomische, gezellige en motiverende werkplek voor jezelf kunt creëren? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Je krijgt tips waardoor je een persoonlijke en inspirerende werkplek kunt maken én waar je op kunt letten om zo ergonomisch mogelijk aan het werk te blijven. Dit voorkomt vervelende lichamelijk klachten en bezoekjes aan de fysiotherapeut.

Op deze manier creëer je een fijn, warm en gezellig thuiskantoor

Wil je een gezellige, inspirerende en motiverende thuiswerkplek voor jezelf regelen? Zorg dan in ieder geval dat je een ruimte in huis kiest, waar je ongestoord te werk kunt gaan. Verder kun je de kamer precies naar jouw smaak inrichten. Hang wat leuke foto’s op, zet wat accessoires neer en voor je het weet ziet je kantoor er al persoonlijker en gezelliger uit. Verder kun je bijvoorbeeld een zachte stoel in de hoek neerzetten, waarin je kunt brainstormen en even kunt ontspannen door de werkdag heen. Een ander interessant accessoire in je thuiswerkplek zijn kamerplanten. Deze zorgen voor het reinigen van de lucht en meer zuurstof.

Waarom is het belangrijk om ergonomische meubels toe te voegen?

Ergonomisch thuiswerken? Goed idee! Wanneer je de hele dag zittend achter je bureau en laptop of computer doorbrengt, is het belangrijk om je werkhouding de nodige aandacht te bieden. Wanneer je niet in de juiste houding werkt en je de slechte houding dag in, dag uit aanneemt, ga je lichamelijke klachten creëren. Door ergonomische kantoormeubelen te kopen, kun je nek-, schouder- en rugklachten voorkomen. Als je in de juiste houding aan het werk bent, kun je het ook nog eens langer volhouden. Dit zorgt ervoor dat je jouw dagelijkse werkzaamheden in een aantal uurtjes knallen al af kunt hebben. Dan kun je dus andere belangrijke taken voor de rest van je dag inplannen.

Wist je dat je een deel van de kosten voor ergonomische kantoormeubelen op je werkgever kunt verhalen? Vraag hier van tevoren toestemming voor en zorg dat je weet tot welke bedragen je de kosten vergoed krijgt. Kom je boven de te vergoeden kosten uit? Dan betaal je het overschot uit eigen zak. 

Misschien ook interessant: