Welk type glijbaan past het beste in jouw tuin?

glijbaan tuin

Vrijwel ieder kind is gek op buitenspelen. Hier kun je aan bijdragen door zelf een speeltoestel aan te schaffen en in je tuin te plaatsen. Vooral glijbanen zijn leuk voor elke leeftijd en dragen bij aan veel speelplezier. Maar er zijn veel verschillende soorten glijbanen, waardoor het lastig te bepalen is welke glijbaan in jouw tuin past. Hieronder vind je daarom de verschillende soorten glijbanen en bij welke soort tuin ze passen.

De vrijstaande glijbaan

Deze glijbaan wordt misschien wel het meest aangeschaft voor in de tuin. De vrijstaande glijbaan is vaak van plastic gemaakt en perfect geschikt voor peuters en kleuters. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en verschillende hoogtes en modellen. Zo bestaat er een rechte vrijstaande glijbaan, maar ook een met golven in de glijbaan. Er zijn zelfs vrijstaande glijbanen met een bepaald thema te vinden, zoals jungle of water. Wanneer je kleine kinderen hebt, is de vrijstaande glijbaan een ideale keuze. Voor iets oudere kinderen kun je beter voor een andere soort glijbaan gaan. Bekijk hier verschillende kleuren en maten losse glijbanen.

De glijbaancombinatie

Door een glijbaancombinatie in je tuin te plaatsen, zorg je voor veel klim- en klauterplezier. Een glijbaancombinatie bestaat uit een platform, bijvoorbeeld een speelhuisje, een glijbaan en vaak een trapje of ander klim onderdeel. Het klim onderdeel zorgt ervoor dat je op het platform komt. Het platform kan onoverdekt zijn, maar kan ook een dak bevatten, waardoor het een echt speelhuisje wordt. De glijbaan is vaak zelf te kiezen. Zo kun je voor een steilere of juist minder steile glijbaan gaan en kun je kiezen voor een rechte of golvende glijbaan. Ook is de kleur vaak zelf te bepalen. Het voordeel van een glijbaancombinatie is dat deze vrijwel geheel zelf aan te passen is. Wanneer jouw kind een wens heeft voor een onderdeel kun je deze toevoegen en je kunt de glijbaancombinatie aanpassen naarmate je kind ouder wordt. De glijbaancombinatie is dus vooral geschikt voor iets oudere kinderen.

De hangglijbaan

De hangglijbaan is het type glijbaan dat je ook bij een glijbaancombinatie vindt. Je kunt deze aanschaffen om aan een bestaand speelhuisje te monteren. Of misschien heb je een heuveltje in je tuin en wil je deze hieraan. Met een hangglijbaan kun je veel verschillende kanten op.

Misschien ook interessant: