Kies voor een vitaler leven door ergonomisch werken op kantoor te faciliteren

ergonomisch werken

Wil jij de beste en meest gezonde werkomgeving voor je personeel creëren? Dan is het een goed idee om je eens in de wondere wereld van ergonomisch werken te verdiepen. Ergonomisch werken is een veelgebruikte term, die aangeeft dat je met de aanschaf van de juiste en ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen voor een gezondere en veiligere werkomgeving kunt zorgen. Ergonomisch werken voorkomt vervelende en langdurige lichamelijke klachten. Daarnaast werkt men bewezen effectiever wanneer zij ergonomisch verantwoord te werk kunnen gaan. In deze blog lees je waarom het zo belangrijk is om een gezonde werkhouding te bieden op de werkvloer. Verder lees je welke voordelen er aan ergonomische bureaus zitten.

Wat is er zo belangrijk aan het creëren van een gezonde werkhouding?

Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je personeel in de juiste werkhouding aan het werk kan gaan. Dit voorkomt vervelende lichamelijke klachten en zorgt dus voor minder ziekteverzuim en lagere ziektekosten. Verder kun je door te kiezen voor ergonomisch werken uitstralen dat je rekening houdt met je personeel en dat je een goed georganiseerd veiligheid- en gezondheidsprogramma naleeft. De werknemers ervaren minder lichamelijke en geestelijke stress, meer werkplezier en ontwikkelen minder tot geen fysieke problemen met hun nek, rug of schouders. Ergonomisch werken kan zelfs een muisarm voorkomen!

Welke voordelen zitten er aan een ergonomisch bureau?

Wat is nou het beste bureau? Allereerst zijn de beste ergonomische bureaus op alle manieren verstelbaar. Dit is belangrijk, aangezien het bureau exact op de juiste hoogte voor je werknemers ingesteld moet kunnen worden. Wanneer je personen in dienst neemt, verschillen zij allemaal in lichaamsbouw en lengte. Kies daarom voor één bureau dat voor iedereen op maat gemaakt kan worden. Op die manier heeft niemand meer last van rug-, schouder- en nekklachten. Verder kun je ook voor een zit sta bureau kiezen. Dit is een bureau waar je zowel zittend als staand achter kunt werken. Dit zorgt ervoor dat jij je werkhouding gedurende de dag kunt afwisselen.

Verder is uit onderzoek gebleken dat zit sta bureaus voor veel extra voordelen zorgen. Zo wordt het werkplezier vergroot, omdat je ook staand en zelfs bewegend aan het werk kunt zijn. Door staand te werken, zorg je voor een beter doorbloeding in het lichaam, waardoor jij je energieker voelt. Je wordt er productiever, creatiever en efficiënter van. Daarnaast voorkomt ergonomisch werken ziekten als obesitas, diabetes II en hart- en vaatziekten.

Misschien ook interessant: