Stylingtips voor een moderne keuken

moderne keuken

Moderne keukens zijn een van de meest populaire keukens qua stijl de laatste jaren. Naast het feit dat moderne keukens in veel verschillende kleuren en materialen gemaakt kunnen worden en dus goed aan te passen zijn aan jouw huis is het ook nog eens zo dat moderne keukens voor iedereen zijn; je kunt ze zo duur of goedkoop maken als jouw budget toelaat. De strakke en schone uitstraling van een moderne keuken zorgt ervoor dat het er bijna altijd verzorgd uitziet en weinig onderhoud vergt om te zorgen dat dit zo blijft. Als je jouw keuken graag zo modern mogelijk wilt hebben zijn hier een paar handige tips om je op weg te helpen!

Een paar voorbeelden

Het vinden van een moderne keuken is deze dagen niet moeilijk, maar het vinden van een exclusieve keuken die past bij jouw interieur is toch niet altijd even makkelijk. Gelukkig is er binnen het begrip ‘moderne keuken’ een hoop verschil. Zo zijn er de basic witte moderne keukens met een strakke uitstraling, soms ook met een wit marmeren keukenblad, maar er zijn ook moderne keukens in het diep zwart met donker granieten keukenbladen. Ook licht hout in combinatie met neutrale kleuren wordt steeds vaker gebruikt en past heel goed bij een moderne uitstraling. Zo lang je dus weet welke soort sub-stijl binnen de moderne keukens het best bij jou past zijn er een hoop manieren om deze te stijlen!

Decoraties en gadgets

Bij een moderne keuken is het vaak qua styling vrij minimalistisch. Het staat dus niet helemaal vol met extra decoraties en dingen en het doel is vaak om het er zo strak mogelijk uit te laten zien. Veel keukentoestellen worden weggewerkt of opgeborgen om deze uitstraling te behouden. Wel is het bij een moderne keuken zo dat bepaalde gadgets goed staan. Een moderne keuken met een kokend water kraan is bijvoorbeeld ontzettend fijn, en ook kun je in een moderne keuken een of twee blikvangers neerzetten zoals een grote fruitschaal of kunst. De enige uitdaging is om te zorgen dat het niet teveel wordt.

Misschien ook interessant: