Waarom jij een pvc vloer in huis moet halen

pvc vloer

Sta jij voor de keuze om een nieuwe vloer in huis te leggen? Maar heb je niet de middelen voor een houten vloer bijvoorbeeld? Dan is een pvc vloer echt de oplossing voor jou. In dit artikel leggen we je uit wat pvc is, waarom je dit moet kiezen en hoe je pvc in jouw huis kan leggen. Lees daarom gauw verder, om erachter te komen.

Wat is pvc precies?

Pvc staat voor polyvinylchloride. Dat is een hele bekende kunststof die je bijvoorbeeld kent van pvc buizen of kunststof kozijnen. Maar dat is niet het enige waar het voor wordt gebruikt. Pvc is namelijk ook een perfect materiaal voor een vloer. Je herkent de vloer aan het zachte gevoel dat het aan je voeten geeft en de waterbestendigheid.

Wat zijn de voordelen van pvc?

Pvc kent een hele hoop voordelen en redenen voor waarom jij deze stof moet kiezen als je vloer. Allereerst staat pvc bekend om haar waterbestendigheid. Deze vloer wordt nat maar is heel gemakkelijk weer droog te vegen. Tevens komen er ook geen vlekken in. Wanneer je dus kindjes hebt die de boel smerig maken, hoef je je niet druk te maken over eventuele vlekken die er nooit meer uitgaan. Dat betekent ook dat het erg duurzaam is, je kan jaren van jouw vloer genieten zonder dat er krassen of oneffenheden op terecht komen. Ideaal dus!

Dat maakt overigens ook dat je pvc op heel veel plekken kan leggen. Niet alleen in de woonkamer is het een perfect vloer pvc tegels keuken kan gewoon, of zelfs in de badkamer. Dat is natuurlijk fijn want daardoor kan je een grote consistentie qua vloeren in jouw huis houden. En omdat je weinig onderhoud hoeft te plegen, is het ook nog eens super fijn als je niet elke dag de vloer schoon wil houden.

Wat voor pvc vloeren zijn er?

Hoewel je misschien al gauw denkt dat je bij een pvc vloer alleen maar één effen vlak kan leggen, is niets minder waar. Je kan voor veel verschillende motieven en structuren kiezen om jouw vloer die extra unieke look te geven. Allereerst kan je kiezen om een visgraat vloer pvc te leggen. Daarbij gebruik je korte plankjes die je haaks op elkaar legt. Dit patroon blijf je volgen tot er vanzelf de structuur van een vissengraat uit komt. Dit is een vloer die eigenlijk heel erg luxe overkomt, maar met een materiaal is gemaakt dat ontzettend toegankelijk is, makkelijk te betalen is en ook nog eens een mooie uitstraling heeft.

Je kan ook kiezen voor pvc tegels. Dit zijn grotere vlakken die je in vierkanten naast elkaar legt. Eigenlijk is een pvc tegel een ander woord voor een vinyltegel. Met deze pvc tegel krijg je eigenlijk het effect van een betonnen vloer of van grijze stenen, alleen heb je dit met een goedkoop materiaal ook. Je kan dus een luxe uitstraling bereiken zonder hier al te veel geld aan te besteden. Ideaal!

Misschien ook interessant: