Wat kost een dakkapel?

Wat kost een dakkapel

Wil jij je woning graag uitbreiden? Meer plek creëren op een slaapkamer, speelkamer of werkkamer? Wat dacht je ervan om te investeren in het laten plaatsen van een dakkapel? Natuurlijk zitten er aan het plaatsen van een dakkapel kosten verbonden. Je wilt uiteraard weten wat kost een dakkapel ongeveer, moet ik hiervoor een hypotheek aanvragen of dit van spaargeld betalen? We vertellen je er hier meer over:

Waarom zou je een dakkapel laten plaatsen?

Wellicht heb je al eens de overweging gemaakt om een dakkapel te laten plaatsen om meer ruimte en licht te creëren. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om een extra kamer te realiseren op zolder. Zo is het een stuk gemakkelijker met een dakkapel om een extra studieruimte, tienerkamer of kinderkamer in te richten. Wanneer je dit wilt doen doe je er trouwens meteen goed aan om de zolder te isoleren. Het scheelt je veel verbruik qua gas, maar zal je ook kosten besparen. 

Kosten van de verschillende soorten maten en soorten van dakkapellen

Als je hebt besloten een dakkapel te laten plaatsen zijn de mogelijkheden oneindig. Natuurlijk moet je een keuze maken qua vorm en grootte van de te plaatsen dakkapel. Op de meeste daken zie je ze van 300 cm breed en 150 cm hoog. Dit zijn standaardafmetingen waar veel mensen voor kiezen. 

Daarnaast moet je natuurlijk een keuze maken qua materiaal. Gaan jullie voor hout of juist voor een kunststof exemplaar? Hout vergt uiteraard onderhoud, hierdoor moet de dakkapel om de paar jaar van een nieuwe laag verf worden voorzien. Het voordeel van een kunststof dakkapel is dat dit weer niet nodig is. De kosten van een kunststof dakkapel liggen echter wel weer wat hoger dan die van een houten. Kunststof is echter wel een stuk duurzamer en het geld voor het onderhoud van een houten dakkapel blijven komen.

Wat het kost het om een dakkapel te laten plaatsen?

Er zijn uiteraard verschillende opties om een dakkapel te laten plaatsen. De exacte kosten hangen dan ook van jouw wensen af. Welke vorm moet het hebben, van welk materiaal? Ga je voor een dakkapel met een verhogende nok of voor een ‘normale’? Dit zijn allerlei dingen waar je over na moet denken. Een standaard dakkapel met de afmeting van 300 bij 150 cm kost je gemiddeld zo’n 4500 euro. De meest moderne prefab modellen van kunststof kunnen wat duurder zijn, dit komt doordat ze goed geïsoleerd zijn en al helemaal geprepareerd zijn in de fabriek. Wel erg fijn: vaak zijn ze in 1 dag al klaar op je dak. Wanneer je zelf handig bent kan het besparend zijn om zelf een dakkapel te maken. De prijs hangt dus echt af van je wensen.

Een dakkapel financieren

De aanschaf van een dakkapel zijn best hoog, wanneer je wat geld opzij hebt kunnen zetten is het fijn om dit daarvan te kunnen betalen. Maar wil je liever wel investeren maar je spaargeld niet verliezen? Dan kan je gebruik maken van een bouwdepot. Belangrijk is wel dat je je goed laat inlichten door een hypotheekadviseur. Hij of zij zal er alles aan doen om de voordeligste deal voor je te realiseren en de beste hypotheek aanvragen doen ze ook voor je. Zo weet je zeker dat je niet onnodig veel rente betaald en echt de juiste hypotheek hebt voor het bouwdepot.

We wensen je veel succes!

Misschien ook interessant: