Tijd voor een nieuwe keuken, waar begin je?

nieuwe keuken

Heb je net een nieuw huis gekocht of is het tijd voor wat verandering in je huidige woning? Er is in ieder geval besloten dat de keuken aan gepakt gaat worden, maar waar begin je nou en wat komt er allemaal bij kijken?

Stijl kiezen en het bepalen van de wensen en behoeften

Wellicht dat je al ongeveer een idee hebt van hoe de nieuwe keuken eruit moet gaan zien. Heb je dit nog niet of twijfel je nog over de stijl van je nieuwe keuken, neem dan eerst rustig de tijd om inspiratie op te doen en je te verdiepen in de opties en wensen van de nieuwe keuken. Het zou ten slotte zonde zijn om achteraf spijt te krijgen van een redelijke grote investering. Mocht je de stijl van jouw keuken hebben bepaald, stel dan een budget vast. Is dit allemaal geregeld? Dan kun je  een gesprek inplannen met de keukenspecialist. Vergeet hierbij dan niet een schaaltekening van de keuken mee te nemen, zodat de keukenadviseur gelijk aan de slag kan met het ontwerpen!

Materiaal Keuken

Aan de hand van het eerste gesprek met de keukenspecialist zal er hoogstwaarschijnlijk een ontwerp worden gemaakt van de keuken. In het tweede gesprek wordt er dan gekeken naar de eventuele aanpassingen van dit ontwerp, maar ook naar alle praktische zaken. Denk hierbij aan het materiaal wat er gebruikt gaat worden. Hierbij zal er uiteraard gekeken worden naar het aangegeven budget. Hierna zal er een offerte opgesteld worden, lees deze goed door en maak vooral geen overhaaste beslissingen.

Montage

Het is eindelijk zo ver! De keuken zal worden gemonteerd. Dit is misschien wel de leukste stap van het proces. Waarschijnlijk hebben jullie zelf al nagedacht en vastgesteld in de offerte of jullie het werk uit handen geven of dat jullie een deel zelf willen doen van de montage. In ieder geval heb er vertrouwen in dat de monteurs weten wat ze doen. Kijk na afloop van de montage de keuken goed na op eventuele beschadigingen en krasjes, dit zou natuurlijk zonde zijn als je hier pas weken later achter komt. Is dit niet het geval, dan is het tijd om lekker te genieten van de nieuwe keuken!

Misschien ook interessant: