Thuiswerkplek creëren: hier moet je aan denken!

thuiswerkplek creëren

Nu steeds meer mensen vanuit huis werken, neemt ook de vraag naar goede thuiswerkplekken toe. Toch brengt dit soms ook moeilijkheden met zich mee. Onvoldoende ruimte in huis kan bijvoorbeeld een groot probleem zijn. Daarnaast wordt ook de ergonomie soms uit het oog verloren en zien we dat thuiswerkers nog te veel last hebben van de rest van het gezin.

Ga jij binnenkort vanuit huis werken of is dit altijd al je droom geweest, maar heb je geen idee hoe je een goede werkplek moet creëren? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

De juiste plek

Allereerst is het belangrijk om een goede plek uit te kiezen. Met een beetje mazzel heb je nog een ruimte leeg staan in de woning. Dan is de keus snel gemaakt. Maar wat als er onvoldoende ruimte is in huis?

Ook dan zijn er oplossingen. Zo zien ze bij tuyn-kamer.nl het aantal aanvragen voor kant-en-klare tuinkantoren stijgen. Dat is natuurlijk ook ongelooflijk handig. Als je over een eigen tuin beschikt waar wél voldoende ruimte is, is het immers zonde om hier geen gebruik van te maken. De tuin is immers een fantastische plek om te werken. Niet alleen omdat je zo vaker in de buitenlucht komt, maar ook omdat je hier over meer privacy beschikt dan in huis. Je hebt geen last van de gezinsleden die thuis aanwezig zijn en je hebt echt je eigen plekje dicht bij huis.

Wil je een luxe kantoor in je tuin plaatsen? Dan zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Wij raden dan ook aan om advies in te winnen bij een deskundige leverancier. Iemand die samen met jou het kantoor kan ontwerpen en de mogelijkheden onderzoekt. Zo weet je zeker dat het kantoor straks aan alle verwachtingen voldoet.

Ergonomisch werken

Vaak wordt vergeten hoe belangrijk ergonomisch werken is. Als je buitenshuis werkt, dan regelt je baas dit voor je. Hij is verplicht om zich aan de arbo regels te houden en hier hoort ook het realiseren van een ergonomische werkplek bij. Als je dit zelf moet regelen, schiet dit er al snel bij in.

Wees je er wel van bewust dat ergonomisch werken van grote invloed is op de productiviteit. Wanneer er niet aan de ergonomie wordt gedacht tijdens het creëren van een werkplek, dan kunnen er op de lange termijn lichamelijke ongemakken ontstaan. Dit is weer van invloed op hoe goed er gewerkt wordt.

Verplicht je baas je om meerdere dagen vanuit huis te werken? Dan hoef je zelf geen geld te investeren in het verbeteren van de ergonomie op je thuiswerkplek. In dat geval is je baas hier alsnog verantwoordelijk voor en zal hij financieel moeten bijspringen om dit te realiseren. Dit is in de wet vastgelegd. Schroom je dus niet om hiernaar te vragen. Zo bespaar je jezelf veel onnodige kosten.

Misschien ook interessant: