Waarom de vervanging van kozijnen belangrijk is

vervanging van kozijnen

Ieder bedrijfspand dat is voorzien van ramen, beschikt over kozijnen. Dit onderdeel is uitermate belangrijk om in het betreffende bedrijfspand een gezond bedrijf te runnen. Een kozijn is immers verantwoordelijk voor het binnenlaten van licht en frisse lucht.

Wat is een kozijn?

Een kozijn is simpelweg een omlijsting van een specifiek materiaal. Zo zijn de kozijnen meestal van hout, kunststof of aluminium, maar ook materialen als staal en steen worden somtijds toegepast bij de productie van kozijnen.

De soorten materialen

De mogelijke materialen hebben ieder een overeenkomende functie. Het verschil tussen de materialen is merkbaar in het uiterlijk, de isolatie, het onderhoud, de levensduur en niet onbelangrijk: de prijs.

Hout en kunststof zijn de meest voorkomende materialen als het gaat om kozijnen. Ten opzichte van houten kozijnen zijn kunststof kozijnen goedkoper, vooral doordat de kunststof versie nauwelijks onderhoud vergt. De houten kozijnen hebben echter andere voordelen.

De functie van kozijnen

Zoals eerder in dit artikel duidelijk werd, hebben de kozijnen een belangrijke functie in een pand. De kozijnen maken het namelijk mogelijk om een deur, raam of luik te bevestigen. De kozijnen dienen als een raamwerk voor deze ingangen. Daarbij is het belangrijk dat de kozijnen van goede kwaliteit zijn. Indien dat niet het geval is, kunnen de gevolgen nadelig zijn voor de werknemers.

Gevolgen van kozijnen met gebreken

Nieuwe kozijnen kopen is essentieel na enkele jaren, doordat de kwaliteit van de huidige kozijnen zijn afgenomen. Indien de slechte kozijnen niet vervangen zullen worden, kan dit grote gevolgen hebben voor de comfort en de kwaliteit van de woning. Zodra de kozijnen verslechteren, zullen de kozijnen kou en tocht doorlaten. In de woning kan dit leiden tot condensatie, houtrot of zelfs lekkage. Een tijdige vervanging van de kozijnen zal de bewoners, ten opzichte van deze gevolgen, veel geld besparen.

Misschien ook interessant: