Vijf binnen- en buitenhuis schildertrends van 2022

schildertrends

Er wordt tegenwoordig steeds vaker thuis geklust. Kleine kussen als schilderen valt hier natuurlijk ook onder. Je kan ervoor kiezen om dit door een schildersbedrijf te laten doen, maar je kan het zelf ook gaan doen.

Heb jij ook de ambitie om binnen- of buitenschilderwerk te verrichten en ben je benieuwd naar wat de huidige trends zijn op het gebied van schilderen? Lees dan verder voor de laatste binnenschilderwerk en buitenschilderwerk trends van 2022.

Binnenschilderwerk trends

 1. Breng de natuur je huis in
  Eén van de grootse trends op dit moment is de natuurlijke trend. Het doel van deze trend is om zoveel mogelijk de natuur naar binnen te halen. De kleuren die vooral bij deze trend passen zijn aardetinten en bruine tinten.
 2. Neem je plafond ook mee
  De trend om het plafond mee te schilderen komt tegenwoordig ook steeds vaker voor. In de meeste gevallen hebben mensen een wit plafond en dat begint nu wat saai te worden. Je kunt ervoor kiezen om een deel van je plafond mee te schilder of juist je hele plafond te schilderen. Qua kleuren kan je je creatieve brein erop los laten gaan. Je kan alles dezelfde kleur geven of het plafond een hele andere kleur geven. Dat is allemaal aan jezelf.

Buitenschilderwerk trends

 1. Opvallend houtwerk
  Vaak wordt houtwerk bruin, wit en soms zwart geschilder. Soms wordt het ook helemaal niet geschilderd. Tegenwoordig is het steeds meer de trend om een opvallende kleur aan je houtwerk te geven. Dit kan variëren van een lichtgroen hekwerk tot een vel geel tuinhuisje.
 2. Donkere deuren en kozijnen
  Een andere buitenschilder trend is het een donkere kleur geven van je kozijnen en/of deuren. Vaak hebben de huidige kozijnen nog een witte tint, maar dat verandert steeds meer. Er wordt dan overgestapt naar een donkere kleur. Dit geldt ook voor deuren. Een grijze of donkergroene tint zie je steeds vaker voorkomen bij kozijnen en deuren. Het schilderen van de buitenkozijnen moet wel goed gebeuren om ervoor te zorgen dat het een goede beschermlaag krijgt. Het kan dus verstandig zijn om schilders in te huren voor deze klus

Binnen- en buitenschilderwerk trend

 • Duurzaamheid is de nieuwe tijd
  Een trend die steeds populairder wordt voor zowel binnen als buiten is duurzaam. Dit gaat niet over de verfstijl, maar meer over de verfsoort. Bij deze trend kiezen mensen voor verf die zowel ecologisch als duurzaam is. /li>

Misschien ook interessant: