Wat is de ideale indeling van een woonkamer?

indeling woonkamer

De woonkamer is voor veel mensen de favoriete plek van het huis. Het is er knus en gezellig, en het is de plek waar je televisie kijkt en met vrienden of vriendinnen kletst. De woonkamer is een levendige plek, maar ook een plek waar je je terug kan trekken en waar je je eventjes kan uitrusten van het hectische leven. Het is dan ook belangrijk dat je veel tijd en aandacht besteedt aan deze fijne plek. Je woonkamer verdient dit, omdat je dag en nacht in deze ruimte terecht kan en er kan vertoeven. Maar, wat is nou de juiste indeling voor in je woonkamer?

Kies voor een vloerkleed

Op de website van Reinder Veenstra kan je veel tips vinden hoe je je woonkamer net wat pittiger of frisser kan maken. Een vloerkleed is allereerst een goed idee. Een vloerkleed scheidt de ruimte, maar zorgt ook voor een knus effect. Daarnaast zijn vloerkleden ook nog eens zijdezacht, dus het is heerlijk om hier lekker op te zitten samen met een vriend of vriendin terwijl je een hilarisch televisieprogramma kijkt.

Open kasten

Reinder schrijft ook dat open kasten voor een frisse oogopslag zorgen. Jouw woonkamer lijkt groter, omdat je nu naast dat je de ruimte van de kast kan benutten om spullen in op te bergen ook regelrecht de kast in kan kijken. Het feit dat je nu door de kast kan kijken, zorgt voor een grotere oogopslag. Daarnaast is de ruimte zo in meerdere zones verdeeld, en zorgt voor een opgeruimde vibe. Hier word je mentaal ook rustiger van. Ideaal!

Schuifdeuren

Als jij graag een extra afgesloten ruimte in je huis wil, maar dat eigenlijk niet mogelijk is, zijn schuifdeuren de ideale oplossing. Je kan zo op elk moment eventjes jezelf terugtrekken en genieten van alle rust. Het is niet alleen erg functioneel, maar het staat ook nog eens onwijs stijlvol. Jij haalt het verleden in huis met luxe, weelderige schuifdeuren!

Misschien ook interessant: