Wat te doen bij inbraakschade?

inbraakschade

Het is voor veel mensen hun grootste nachtmerrie: een inbraak in huis! Niet voor niets, want een inbraak leidt vaak tot het verlies van waardevolle en soms ook dierbare elementen uit de inboedel. Daar komt bij dat een inbraak tot gevaarlijke situaties kan leiden, wanneer je ten tijde van de inbraak thuis aanwezig bent. Wat moet je doen, wanneer je te maken hebt gehad met een inbraak? Wie kun je inschakelen voor inbraakschade herstellen en wat is hier het beste moment voor? In dit artikel lees je er meer over.

Aangifte doen bij de politie en verzekeraar inlichten

Na een inbraak is het allereerst zaak om aangifte te doen bij de politie. Mogelijk kan de inbreker nog gepakt worden, op basis van het signalement dat je geeft. Met het aangifteformulier kun je vervolgens melding maken van een inbraak bij je verzekeraar. Doe dit altijd voordat je start met het herstel van de inbraakschade. Soms wil een verzekeraar de schade eerst zelf opnemen. Maak vooraf voldoende foto’s van de inbraakschade rond je ramen en deuren en de schade aan de inboedel in huis. Zo kun je deze schade ook na het herstel hiervan nog aantonen bij de verzekeraar.

Slotenmaker met spoed langs laten komen

Wanneer de schade opgenomen is, kan begonnen worden aan het herstel hiervan. Schakel een slotenmaker in om de inbraakschade aan een raam, deur of slot te repareren. Vaak betekent dit dat het slot vervangen moet worden. Inbraakschade herstellen is een goed moment om je te laten adviseren over mogelijkheden om de inbraakpreventie in huis te verbeteren. Het verkleint de kans op een nieuwe inbraak. Een slotenmaker kan je hier meer over vertellen. Veel slotenmakers werken tegenwoordig met een spoedservice, welke 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is voor hulp na een inbraak. Zo word je ook in de nacht geholpen bij het herstel van de ontstane schade

Misschien ook interessant: