De unieke aspecten van Barn binnendeuren

binnendeuren

Ieder huis is vroeg of laat weleens toe aan een make-over. Een totale verbouwing of subtiele veranderingen, er zijn veel manieren om je huis een andere uitstraling te geven.
Wanneer je de binnenruimte nu eens goed wilt aanpakken, is het veranderen van je deuren een goede optie. Het is namelijk iets dat je dagelijks gebruikt en waar iedereen doorheen moet. Wil je echt even wat anders? Overweeg dan eens om Barn binnendeuren te plaatsen.

Wat zijn Barn binnendeuren?

Barn binnendeuren zijn deuren die lijken op boeren staldeuren. Barn betekent dan ook stal. Deze deuren hebben in een korte tijd veel populariteit vervaardigd. Dit komt onder andere door de rustieke uitstraling van deze deuren. De houten deuren vallen ook nog eens enorm op in hun ontwerp. Er wordt veelal gebruik gemaakt van grote en grove stukken hout. Imperfecties worden vaak gewoon in het hout gelaten, wat juist het stal gevoel accentueert. Zo lijkt het net alsof de deuren ook echt in dit soort omgevingen gebruikt worden.

Het patroon valt ook gelijk op. De rechte planken waarvan het lijkt alsof ze bij elkaar gehouden worden door de ‘zwevende’ schuine planken, geven een patroon die je in geen enkele andere soort deur tegenkomt. Je hebt dus echt wat unieks in je huis.

Verschillende soorten Barn deuren

Natuurlijk heb je allerlei verschillende soorten Barn deuren. Van vrijwel onbewerkt dat sterk in de lak en in allerlei soorten kleuren. Ook bij dit soort deuren is de keuze wederom enorm. Wil je niet teveel in je huis veranderen? Dan kun je door deze enorme keuze, ervoor zorgen dat de deur perfect in jouw woning past.

Daarnaast heb je nog de keuze tussen Barn deuren die je open schuift of die open gaan als een conventionele deur. Allebei hebben zij zo hun unieke uitstraling. De Barn deur die meer lijkt op een conventionele deur, beschikt dus ook over een deurklink en wordt op dezelfde wijze bevestigd. Aan de zijkant monteer je de deur in de deurlijst en je kunt de deur gewoon met een zwaai open doen. Precies zoals je waarschijnlijk al gewend was.

De schuifdeur heeft dan weer een aantal uniekere eigenschappen. In plaats van dat die normaal openzwaait, schuift de deur langs de muur. In bepaalde ruimtes kan dit zijn voordelen hebben. Dan heb je nog het unieke ophangsysteem, waarbij de deur door middel van rails en wielen open en dicht schuift. Dit geeft een uniek aanzicht en laat de rustieke sfeer extra doorkomen. Bovendien staat het mooi in iedere woning.

Bron: Succes-bouw.nl

Misschien ook interessant: