Tips om je woning huisdierproof te maken

woning huisdierproof maken

Tips om je woning huisdierproof te maken

Erg veel huishoudens kiezen ervoor om een huisdier in huis te nemen. Een huisdier brengt een fijne sfeer in huis en kan echt je maatje worden. Als je een huisdier in huis wilt halen, dan is het wel belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Zorg ervoor dat je huisdier zich zo snel mogelijk op zijn gemak voelt bij jou thuis.

Wat moet je halen voor een hond?

Als je je binnenkort een hond in huis hebt rondlopen, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een aantal producten. Allereerst is het sterk aan te raden om iets van de oude woonomgeving mee te nemen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een knuffeltje waar de geur van het vorige huis nog in zit.

Naast het knuffeltje is het ook aan te raden om een bench aan te schaffen. Mocht de fokker nog een bench hebben waar de hond als pup steeds gebruik van maakte, dan kun je die ook overnemen. Mocht dit niet mogelijk zijn, ga dan op zoek naar een goede bench. Maak deze zo comfortabel als mogelijk.

Een pup is meestal erg speels. Om ervoor te zorgen dat de pup zich goed kan vermaken, is het leuk om te zorgen voor voldoende speeltjes. Bij hondenspeeltjes kun je denken aan ren bal, maar ook aan knuffels.

Wat heb je nodig voor een kat?

In Nederland zijn er erg veel mensen dol op katten. Als je van plan bent om een kat in huis te halen, dan dien je een goede voorbereiding te treffen. Zo dien je onder andere een kattenbak aan te schaffen. Koop een zo laag mogelijke kattenbak zodat de kitten er eenvoudig zelf in kan stappen. Daarmee zorg je ervoor dat de kat sneller zelf naar de kattenbak gaat.

Net als bij een hond is het voor een kat prettig om iets te hebben van de oude leefomgeving. Hierbij zou het eventueel ook een knuffeltje kunnen gaan. Vooral in het begin hecht een kitten daar erg veel waarde aan.

Als je wilt voorkomen dat een kat in de gordijnen klimt, is het slim om te zorgen voor een goede krabpaal. Een krabpaal zorgt er overigens ook voor dat de nageltjes niet te scherp worden.

Waar koop je spullen voor je huisdier?

Spulletjes voor je huisdier kun je op diverse plekken kopen. Zo kun je naar de speciaalzaak bij jou in het dorp of in de stad gaan, maar eventueel ook een kijkje nemen in een webshop.. Bestellen levert ten opzichte van het kopen in een winkel meerdere voordelen op. Allereerst is het bestellen meestal goedkoper. Een andere reden voor het bestellen kan zijn dat je geen tijd hebt om naar de dierenwinkel te gaan. Bij een webshop heb je snel een goed overzicht en kun je snel het juiste product bestellen. Een ander voordeel is dat je op het internet veel meer keuze hebt. Mocht je bij de ene webshop geen geschikt product vinden, dan klik je gewoon een andere webshop aan.

Misschien ook interessant: