Buxus vervangers

Buxus vervangers

De buxus in uw tuin heeft zijn beste tijd gehad. Het oogt dor, droog, is bruin en verliest blad. De oorzaak is waarschijnlijk dat het aangetast is door de buxusmot of een schimmelziekte. Bestrijding hiervan is tijdrovend, duur en heeft veelal een minimaal effect. Tijd dus om op zoek te gaan naar buxus vervangers. Gelukkig zijn deze veelvuldig te verkrijgen, al zal u bij bijvoorbeeld een taxus Baccata niet direct aan een buxus vervanger denken. Deze heeft immers naalden in plaats van bladeren? De term buxus vervanger wordt daarom gebruikt voor planten die net als de buxus winterhard zijn, het hele jaar door aangeplant kunnen worden, geschikt zijn voor iedere snoeivorm en op iedere standplaats aangeplant kunnen worden. En deze eigenschappen heeft de genoemde taxus Baccata dus allemaal.

Diverse soorten buxus vervangers

Behalve de mooie taxus Baccata wordt de Portugese laurier ook veel verkocht als buxus vervanger. Deze flinke jongen behoudt ook het gehele jaar door zijn blad en is uitermate geschikt voor haagbeplanting. Het heeft glanzende bladeren die wat leerachtig aanvoelen. Een Portugese laurier kent een snelle groei en kan wel zo’n 3 meter groot worden. Ideaal wanneer u een hoge haag wilt creëren die beschutting biedt en waardoor u veel privacy ervaart. Al kan de Portugese laurier tot een behoorlijke hoogte uitgroeien, toch blijft het in de breedte wel compact. Hiermee is deze buxus vervanger ook voor de kleinere tuinen heel geschikt. Door het regelmatig te snoeien wordt de Portugese laurier goed in toom gehouden.

Buxusvervangers Ilex crenata

Andere buxus vervangers die het benoemen meer dan waard zijn is de Ilex crenata. Deze lijken qua uiterlijk nog het meeste op de buxus. De Ilex crenata is in verschillende types te verkrijgen waarvan de ‘Green Hedge’, de ‘Caroline Upright’ en de ‘maximowicziana Kanehirae’ de meest bekende zijn. Ook de Japanse Hulst vertoont veel overeenkomsten met de buxus, al heeft het licht gekartelde blaadjes. Kortom: voldoende keus bij de zoektocht naar geschikte en goede buxus vervangers. Neem voor een compleet overzicht eens een kijkje op de site Buxus vervanger.nl. Daar koopt u goede buxus vervangers tegen scherpe prijzen. Alle soorten hebben een uitstekende start gehad want ze komen allemaal uit de eigen kwekerij.

Misschien ook interessant: