Dit zijn de doelen van een hacker

Dit zijn de doelen van een hacker

Het internet is ideaal om in korte tijd contact te leggen met personen over de hele wereld. De toetredingsdrempel is erg laag, waardoor iedereen in staat is het internet te betreden. Helaas heeft het internet hierdoor ook een keerzijde. Door de lage toetredingsdrempel is het voor hackers en oplichters ook gemakkelijk om het internet te betreden.

Met een neppe profielfoto en een overtuigende biografie lijk je al snel een onschuldige burger. Om deze reden is de IT-security momenteel enorm belangrijk voor bedrijven. Zo zorg je ervoor dat de hackers hun doel niet kunnen verwezenlijken. Maar welke doelen hebben zij? Na het lezen van dit artikel zul jij hoogstwaarschijnlijk nog eens naar de huidige digitale veiligheid van jouw website kijken.

Geld verdienen

Vrijwel alles kost geld. Om deze reden streeft iedereen naar zoveel mogelijk geld. Helaas proberen sommige personen het geld ook op de verkeerde wijze te verdienen. Zo zullen hackers, na het hacken van een website, de gegevens van de klanten opslaan en hen spammails sturen. Verrassend genoeg blijken deze mails momenteel nog steeds geld op te leveren.

Malware verspreiden

Indien het gehackte bedrijf veel klanten heeft die volledig vertrouwen op het bedrijf, kunnen de hackers hier goed op inspelen. Vanuit het bedrijf proberen de hackers klanten te stimuleren programma’s te downloaden. Via dat programma krijgen de hackers de mogelijkheid de betreffende computer ook in handen te krijgen. Zo kunnen zij op gemakkelijk wijze malware verspreiden.

Chantage

Terugkomend op het verdienen van geld, komt chantage ook nog regelmatig voor. Hackers zijn, na het hacken van een website, in staat het wachtwoord te veranderen. Als de eigenaar van de website zijn of haar website terug in handen wilt krijgen, zal diegene eerst een geldbedrag moeten betalen aan de hackers. Aan de hand van deze chantage kunnen de hackers enorm veel geld bij elkaar rapen.

Misschien ook interessant: