De 3 voordelen van kunstplanten

voordelen van kunstplanten

Om je kamer wat op te fleuren ben je van plan om wat groen aan te schaffen. Maar je hebt geen zin om al je planten bij te houden of je hebt er simpelweg geen tijd voor. Dan kun je een aantal dingen doen. Je kunt voor planten of bloemen kiezen die bijna geen aandacht nodig hebben. Het voordeel is dat je echte planten hebt staan in je kamer en dat je deze maar een paar keer per maand hoeft bij te houden. Het nadeel hiervan is dat de kans groot is dat je sneller vergeet dat je de plantjes bij moet houden en zo gaan ze alsnog dood.  Daarnaast zorgen echte bloemen en planten voor rommel, de een meer als de ander maar toch. 

Als je toch per se bloemen of planten wilt in je huis kom je uit bij nep- en kunstbloemen. Veel mensen houden hier niet van omdat sommige niet mooi zijn. maar kunstplanten of kunstbloemen hoeven niet per se lelijk te zijn. Er zijn genoeg mooie planten en bloemen die niet echt zijn maar je dat bijna niet kunt zien. 

Meer keuze in het type plant

Het grote voordeel aan kunstbloemen en kunstplanten is dat er je veel meer keuze hebt dan wanneer je voor echte bloemen en planten kiest. Zo kun je kiezen voor een kunstpalm of een kunst buxus. Normaal zit er altijd vrij veel werk aan een buxus en een palm kun je in Nederland ook wel vergeten. Maar door een kunstbuxus te kopen heb je hier geen werk aan. En door een nep-palm te kopen kun je toch je eigen jungle creëren in je achtertuin. 

Geen onderhoud

Andere grote voordelen aan kunstplanten zijn dat je de planten niet hoeft bij te houden. Dus als je 3 weken op vakantie zou gaan hoef je niet aan je buren te vragen of ze elke dag de planten water willen geven. Daarnaast kun je kunstplanten ook overal neerzetten. De ene plant heeft veel licht nodig en de andere kan juist weer minder goed tegen licht. Maar kunstplanten hebben daar geen last van. Daarom kun je je kunstplanten overal neerzetten, dood kunnen ze toch niet.

Misschien ook interessant: