Zo creëer je meer privacy in je tuin

meer privacy in je tuin

Kun jij zo de tuin van de buren in kijken? Dan kunnen zij dat waarschijnlijk ook bij jou. Je tuin is een plek waar je heerlijk moet kunnen ontspannen. Om je volledig vrij te kunnen voelen, zonder het gevoel te hebben dat anderen naar je kijken, kan het handig zijn om iets meer privacy te creëren in je tuin. Al is het maar een hoekje. In dit artikel geef ik je drie manieren om meer privacy in je tuin te creëren.  

Schuttingen

Het spreekt misschien voor zich, maar schuttingen zijn een manier om privacy te creëren. Door een schutting tussen jou en je buren te zetten, kijken jullie niet meer zomaar bij elkaar in de tuin. Vind je de standaard houten schuttingen verschrikkelijk? Ga dan voor een groene schutting. Hierbij bedoel ik niet een groen geschilderde schutting, maar een schutting in de vorm van een haag. De beuken haag kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden als erfafscheiding voor meer privacy. Deze haag is namelijk het hele jaar vol. Voor het plaatsen of vervangen van de schutting is het wel handig om dit eerst even met de buren te overleggen. Het resultaat zal immers ook aan hun kant te zien zijn. Hiervoor is het belangrijk dat zij het eens zijn met de keuzes die gemaakt worden.  

Groene privacy

Naast dat je groen kunt gebruiken als schutting, kun je er ook voor kiezen om met groen een knus hoekje in je tuin te creëren. Zo kun je een soort aparte kamer creëren door een haag rondom je zithoek te zetten. Ook kan een boom(pje) in je tuin al voor een stuk meer privacy zorgen. Zo kun je leibomen voor je schutting zetten, maar kun je ook dakboompjes gebruiken. Deze laatste zien er letterlijk uit als een soort dak en hierdoor heb je ook gelijk een zitplekje in de schaduw. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een grote boom in je tuin te zetten. Echter is dit niet voor iedere tuin weggelegd. In een grote tuin is dit prima, maar in een kleinere stadstuin is dit misschien niet heel handig. Hierdoor kun je namelijk overlast veroorzaken bij je buren. 

Overkapping

De laatste manier die ik benoem is een overkapping. Hiermee creëer je meer privacy, maar je zit ook nog eens droog. Binnen de wereld van de overkappingen zijn er verschillende keuzes. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel privacy je wilt hebben. Zo zijn er overkappingen waarbij alle kanten open zijn, maar ook varianten waarbij drie zijden bedekt zijn.

Misschien ook interessant: