De beste omstandigheden om te schilderen

schilderen

Ben je van plan om buiten te schilderen of wil je een schilderbedrijf inhuren om buiten schilderwerk uit te voeren? Dan is het verstandig om dit op de juiste tijd van het jaar te doen. Schilderwerk is namelijk erg afhankelijk van het weer. Als het bijvoorbeeld regent kan je helemaal niet buiten schilderen.

Op deze pagina vertellen we je alles over de best omstandigheden om te gaan schilderen. Lees dus snel verder!

Buitenschilderwerk

Vaak verkijken mensen zich op hoeveel schilderwerk er buiten is. Je kunt er voor kiezen om je huis te schilderen. Zo heb je deuren, kozijnen en dakkapellen die schildert zijn, maar ook de muren en gevel worden vaak geschilderd. Als laatste heb je nog dingen die los van je huis staan zoals een tuinhuisje, schuur of bijvoorbeeld hekwerk.

Voor buitenschilderwerk heb je ook een goede voorbereiding nodig. Zo moet je in sommige gevallen gaan schuren of eerst de oude verf verwijderen. Let hier dus goed op. Als je meer wilt leren over schilderwerk en hoe je het goed kan uitvoeren vind je hier meer artikelen over schilderwerk.

Wat is goed schilderweer?

Er is ook zoiets als goed schilderweer. De kwaliteit van je verfprestatie is namelijk afhankelijk van de temperatuur en het weer. Wanneer het warmer is dan 20°C zal de verf te snel drogen en als het lager is dan 10°C zal de verf juist niet meer goed drogen. De temperatuur die dus het beste is om in te schilderen is tussen de 10°C en de 20°C.

Buiten de temperatuur is schilderwerk ook nog afhankelijk van het weer. Als het regent is het niet verstandig om te gaan schilderen. De verf zal namelijk niet goed drogen en uitdruppen. Vol in de zon verven is ook niet de oplossing. Dit kan zorgen dat het te snel droogt en er bijvoorbeeld strepen kunnen ontstaan. Het is dus het best om te gaan verven als de zon weg is of in de schaduw. Als laatste heb je nog de wind. Wanneer het te hard waait zal de verf ook te snel drogen en is er kans dat er vuil op de verflaag komt.

De winterschilder

In de winter wordt er vaak een stuk minder geschilderd dan in de rest van het jaar. Dit komt doordat mensen denken dat niet mogelijk is om te schilderen doordat het een natte en koude periode is. Toch kan het wel. De mensen die in deze periode aan het schilderen zijn worden dan ook wel winterschilders genoemd.

Als je er voor kiest om in de winter een schilder in te huren ben je in de meeste gevallen veel goedkoper uit dan wanneer je dit in de rest van het jaar doet. Vaak hebben schilders in de winter minder klussen en bieden ze korting om deze leegte in te vullen.

Misschien ook interessant: