Je nieuwe woning inrichten… Waar te beginnen?

nieuwe woning inrichten

Ga je verhuizen en heb je het contract voor je nieuwe huurwoning of je nieuwe koopwoning al ondertekend? Spannend! Het is dan nu wachten op de sleutel en daarna kan het inrichten beginnen! Kun je hier wel wat tips bij gebruiken? Lees dan snel verder! 

Inspiratie opdoen

De eerste tip voor je nieuwe woning is om wooninspiratie op te gaan doen. Ga bijvoorbeeld naar verschillende woonwinkels om te zien wat voor meubels en wat voor kleuren jij mooi vindt en ontdek welke stijl bij jou past. Ook kun je door woontijdschriften bladeren en onderstrepen of uitknippen wat jij mooi vindt. Verder kun je ook natuurlijk online ontzettend veel inspiratie opdoen. Hoe meer jij weet wat jij mooi vindt, hoe beter je dit kunt gaan toepassen in je nieuwe woning.

Een indeling maken

Daarna is het handig om een indeling te maken van je nieuwe woning. Waar wil je elke ruimte voor gaan gebruiken? En ga je gelijk intrekken in je woning of is het misschien mogelijk om bijvoorbeeld een muur weg te halen? Of kun je op een andere manier extra ruimte creëren? Het is handig om hier van tevoren al een plan voor te maken, omdat het is gebleken dat je zulke zaken niet snel meer doet wanneer je alles al verhuisd hebt en al een tijdje in je nieuwe woning woont. Ook is het handig om praktisch te denken. Heb je bijvoorbeeld huisdieren? Dan is vloerbedekking vaak niet handig. En heb je kleine kinderen? Een vloer die gemakkelijk te reinigen is, is dan vaak ideaal. Dit zal je veel werk schelen!

De kleuren

Kleur doet veel met de sfeer van een woning. Denk dus goed na over kleuren die jij mooi vindt en waar jij je prettig bij voelt. Als je de basis rustig houdt, zit je eigenlijk altijd goed. Aan de hand van meubels of accessoires kun je dan kleur of printjes toevoegen. Je kunt kiezen voor een witte basis, maar ook pastelkleuren zijn tegenwoordig helemaal in en zijn daarnaast goed te combineren. 

Bescherming

Het is erg belangrijk om je huis goed te beschermen en beveiligen. Het is ontzettend vervelend wanneer je te maken krijgt inbraak of diefstal. Ook is het erg naar wanneer je schade aan je woning krijgt door bijvoorbeeld brand of een overstroming of lekkage. Dit wil je natuurlijk proberen te voorkomen. Je kunt je woning goed tegen inbraak, of diefstal, of brand beschermen met een Ajax alarmsysteem. Dit alarmsysteem kan op de meldkamer worden aangesloten, maar kan ook direct doormelden naar een mobiel zonder abonnement. Er zijn verschillende sensoren voor bewegingsdetectie maar ook rookmelders en sirenes. De levensduur van de back-upbatterij is maximaal 10 uur. Het systeem is bovendien eenvoudig te installeren en bedienen.

Misschien ook interessant: