De juiste deurkrukken kiezen

deurkrukken

Hoewel deurklinken een eenvoudig artikel zouden moeten zijn om aan te schaffen, zijn er toch enkele dingen waar u op moet letten voordat u ze koopt. U moet rekening houden met de stijl, grootte en afwerking. Beslis aan de hand daarvan of het geschikt is voor het uiterlijk van uw huis. Deurklinken hebben een eenvoudige taak, namelijk zorgen voor een gemakkelijke toegang tot een kamer, maar ze moeten ook worden beschouwd als een decoratief onderdeel. Dus om u te helpen met uw volgende aankoop, hier zijn onze tips voor deurklinken kopen.

Verschil deurkrukken & deurklinken

Het belangrijkste verschil tussen deurklinken en deurkrukken is dat deurklinken een grotere afstand moeten hebben van de rand van de deur tot het midden van het slot. Voldoende ruimte is essentieel om de deur te kunnen openen en sluiten zonder schade te veroorzaken. De deurkrukken daarentegen hebben een kleinere instelafstand nodig, dus als u op deurklinken wilt overschakelen, moet u het hele mechanisme veranderen.

Diverse materialen

Met zo veel aangeboden materialen zoals messing, nikkel, chroom, brons en nog veel meer, zal uw keuze belangrijk zijn voor het matchen van het thema van uw huis. In ons gevarieerde aanbod vindt u een selectie van stijlen die bij elk budget passen. Om uw deurklinken goed te laten functioneren, moet u een slot of grendel apart aanschaffen, als u deze nog niet in uw deuren heeft. Eén keuze is het insteekslot of deursluiting die in de rand van een deur wordt gemaakt en de andere keuze is een velgslot dat op het oppervlak wordt gemonteerd. Elk van deze keuzes wordt als zeer decoratief beschouwd.

Kies de juiste deurkrukken

Bij het kiezen van deurklinken of een vergrendeling voor de binnen- of buitendeuren van uw huis, loont het de moeite om een duidelijk inzicht te hebben in de verschillen tussen de verschillende types. Deze gids van experts helpt u daarbij. Naast hun functionele taken, kunnen deurklinken, scharnieren en soortgelijke accessoires een aanzienlijke bijdrage leveren aan de schoonheid van een deur. Er zijn vele stijlen en afwerkingen van deurbeslag verkrijgbaar, van sierlijke messing sloten en scharnieren tot stijlvolle geborstelde verchroomde deurklinken. Als u in de markt bent voor nieuw deurbeslag, kan het maken van keuzes een beetje overweldigend zijn. Hier vindt u informatie die u zal helpen deurbeslag te kopen dat geschikt is voor uw behoeften en smaak.

Misschien ook interessant: