Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

kunststof kozijnen

In de wereld van kozijnen wordt kunststof steeds populairder. Terwijl vroeger dit materiaal als goedkoop en lelijk werd gezien, is het nu steeds vaker te vinden in de Nederlandse woningen Dit is ook niet zo gek: ze zijn makkelijk in onderhoud en gaan lang mee. En ook het goedkope uiterlijk is bijna niet meer terug te zien. Ze zijn steeds moeilijker te onderscheiden van de populaire houten kozijnen. In dit artikel geven we informatie over de voordelen van kunststof kozijnen en de kosten. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder.

Waarom kunststof kozijnen? Daarom!

Er bestaan verschillende redenen waarom kunststof kozijnen zo interessant zijn voor mensen. Dit materiaal heeft simpelweg veel voordelen. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

1. Voordelig

In vergelijking met hout en aluminium is kunststof het goedkoopst. Aluminium is het duurst en daarna komt hout. Het kunststof is gemaakt van polyvinylchloride (PVC) dat erg makkelijk en goedkoop te bewerken is. Onder andere daarom zijn de kosten ook lager.

2. Weinig onderhoud

Dit materiaal vergt weinig onderhoud: ze hoeven niet geverfd te worden en zijn bestand tegen allerlei weersinvloeden. Wel zo handig in een land waar alle seizoenen en daarmee ook bijna alle weersomstandigheden voorkomen! Ze stoten daarnaast ook vuil en stof af. Slechts één keer per jaar is het nodig om de kozijnen met een sopje en zacht doekje schoon te maken. Wie wil dat nou niet?

3. Meester in isolatie

Kunststof kozijnen hebben een heel hoog isolerend vermogen. De kozijnen zijn vaak hol en worden van binnen opgedeeld in vele kleine kamertjes. Deze werken allemaal apart als warmtebuffer. Dit is ten gunste van de isolatie. Daarnaast is PVC een makkelijk te bewerken materiaal. Hierdoor past het kozijn altijd perfect in de ruimte zonder kieren of spleten. Ook goed voor de isolatie.

4. Geen inbraak

Dit is een beetje ‘out of the box thinking’, maar het beschermt beter tegen inbraak. In combinatie met geschikt hang-en sluitwerk krijgt je kozijn de SKG Weerstandsklasse 2. Dit is een keurmerk voor inbraakwerendheid. Hierdoor maak je het dus moeilijker voor inbrekers om in te breken. Je kunt hier dus besparen op je inboedelverzekering. Wie had dat gedacht!

Kunststof kozijnen kosten

Door deze voordelen ben je misschien wel geïnteresseerd geraakt in de aanschaf van kunststof kozijnen. Dan is het wel zo handig om een indicatie te hebben van de kosten. Bij een standaard afmeting van 30 x 30 centimeter bedraagt de prijs €65,- en loopt dit op tot €265-, bij een afmeting van 240 x 240 centimeter. De prijs hangt niet alleen af van de afmetingen, maar ook nog van andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan het profiel: hoe simpeler hoe goedkoper. Ook het soort glas is van belang. Kies je voor dubbel of driedubbel glas? Bovendien bepaalt het hang- en sluitwerk ook de prijs. Wederom geldt hier: hoe simpeler hoe goedkoper.

Nu heb je een overzicht van de voordelen en kosten van kunststof kozijnen. Houd deze informatie dus goed in je achterhoofd als jij op zoek gaat naar jouw kozijnen!

Misschien ook interessant: